Speltips Southampton vs Tottenham 2021

Prognos: Southampton vs Tottenham

I hopp om att fortsätta på det som har varit en riktig decemberblomma gör Tottenham resan till St Mary’s på tisdagseftermiddagen när de möter Southampton. Resultat: Tottenham vinner & över 1,5 mål

Southampton

Vi börjar med värdarna, som gjorde en enormt imponerande insats på Boxing Day, och det råder ingen tvekan om att Southampton kommer att vara desperata att ta ytterligare en skalp i London här. Saints vann med 3-2 borta mot Champions League-hopparna West Ham och har därmed också tagit sig bort från bottenskiktet.

Mary’s på tisdagseftermiddagen och har nu en imponerande buffert på nio poäng över nedflyttningsstrecket, och Ralph Hasenhüttls mannar bör nu titta uppåt i tabellen. Den tidigare RB Leipzig-chefen, som i söndags avslutade sin sex matcher långa förlustfria svit i Premier League på bortaplan mot Hammers, har också sett sitt lag få ett rykte om sig för sina tuffa uppträdanden på hemmaplan. Förutom att de har fem matcher utan förlust på sydkusten bör det också noteras att mittfältsvärdarna bara har lidit ett enda nederlag på St Mary’s sedan de inledde kampanjen 2021/22.

Lagnyheter

Efter att ha fått positiva COVID-19-tester under helgen kommer trion Jack Stephens, Nathan Tella och Lyanco återigen att saknas här.

Ibrahima Diallo, Adam Armstrong och Che Adams, som alla återvände från skador på boxing day, hoppas på en startplats på tisdag eftermiddag.

tottenham

Tottenham

När det gäller gästerna, som vann över Londonrivalerna Crystal Palace på Boxing Day, bör stämningen i Tottenhams läger vara på topp. Spurs har fått ett omedelbart uppsving sedan Antonio Conte kom in förra månaden och har nu siktet inställt på att ta sig tillbaka till Champions League den här säsongen. Med en 3-0-seger mot Eagles för bara ett par dagar sedan har den tidigare Chelsea-chefen ännu inte sett sitt nya lag gå igenom ett enda inhemskt nederlag sedan han kom hit.

Conte lyckades boka sin plats i semifinalen i årets EFL Cup efter att ha tagit en 2-1-seger mot West Ham förra veckan och kommer att uppmana sitt lag att sätta ytterligare en markering här. Spurs, vars anfallstalang Harry Kane nu har hittat nätet i två matcher i rad, bör också få en boost av sin senaste framgång mot tisdagens värdar. Med en 5-2-seger i sin senaste resa till St. Mary’s har Tottenham vunnit alla sina tre senaste möten mot Saints.

Lagnyheter

Tottenham har inga nya skador eller avstängningar att oroa sig för inför tisdagens resa till St Mary’s.

Conte väntas fräscha upp sin elva här och Dele Alli och Tanguy Ndombele kommer att hoppas på en återkallelse.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

Tottenham har vunnit alla sina tre senaste möten mot Southampton, inklusive en 5-2-seger i sin senaste resa till St Mary’s. Spurs har ännu inte fått ett enda inhemskt nederlag sedan Antonio Conte tog över förra månaden.

Southamptons 3-2-seger mot West Ham på annandag jul var deras första seger på de sju senaste Premier League-matcherna.

Tisdagens värdar har dock bara förlorat en enda hemmamatch sedan de inledde kampanjen 2021/22.
14 av de 15 senaste mötena mellan Southampton och Tottenham har slutat med över 1,5 mål.

Slutsats

Även om Southampton kan ha landat en actionfylld 3-2-seger borta mot West Ham på Boxing Day, bör mitt veckans värdar möta ett hårt test här. Mary’s så här långt den här säsongen, kommer ett högtflygande Tottenham att vilja sätta ytterligare en markering på det som har blivit en decemberblomma. Spurs, som för bara 48 timmar sedan vann med 3-0 mot Crystal Palace, har hittat en fantastisk uppgång under Conte.

Spurs har bokat sin plats i semifinalen i årets EFL Cup efter att ha besegrat Hammers förra veckan, och de bör också få en uppmuntran av ett iögonfallande resultat mot Southampton. De har vunnit alla sina tre senaste möten mot tisdagens värdar och vi tror på ett liknande resultat för Contes topplagare här.

Slutsats: Tottenham vinner & över 1,5 mål

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *