Venezia 0-3 Milan: Åter i topp av Serie A

Theo Hernandez och Rafael Leao spelade avgörande roller när Milan komfortabelt slog 10-manna Venezia med 3-0 på söndagen och återvände till toppen av Serie A. Stefano Piolis mannar såg aldrig ut att riskera att tappa poäng på Stadio Pierluigi Penzo och var bra värda en tredje raka seger i Serie A.

Zlatan sätter mål nummer 1

Zlatan Ibrahimovic – som fick uppslag av Leao – satte bollen i rullning inom två minuter när han jämnade Cristiano Ronaldos rekord med att göra mål mot 80 olika lag i Europas fem högsta ligor under det här århundradet.

Leao släppte fram Hernandez till 2-0 i början av den andra halvleken, och den franske försvararen satte segern strax därefter med en straff – som ledde till Michael Svobodas utvisning – för sitt tredje mål för säsongen mot Venezia.

Milan tog snabbt ledningen när den livliga Leao sprang in på vänster sida av boxen och spelade bollen rakt över mål för Ibrahimovic att slå in. Milan fick ytterligare chanser, Leao, Hernandez och Alessandro Florenzi tvingade Sergio Romero till räddningar, men det var inte mycket som Venezia-målvakten kunde göra när det gällde gästernas andra mål.

Milan fotboll

Leao var inblandad igen, han gav Hernandez en passning till Hernandez bakom försvaret och vänsterbacken slog in den hjälplösa Romero.

Hernandez satte matchen över Venezia strax före timmen, då han skickligt plockade ut det övre högra hörnet från 12 meter efter att Michael Svoboda – till synes oavsiktligt – hanterat på linjen, vilket gav honom ett rött kort.

Det blev en rutinmässig seger för Milan, och Pioli markerade sin 400:e Serie A-match som tränare med stil. Han är den åttonde tränaren att nå milstolpen i tävlingen under eran med tre poäng per seger.

Vad betyder det? Milan fortsätter att sätta press på Inter

Det här var i hög grad ett fall där Milan fick jobbet gjort med minsta möjliga krångel – de var mycket bekväma hela tiden och imponerade trots att de var utan många viktiga spelare.

Därmed öppnar de upp en tvåpoängsledning i toppen av tabellen. Naturligtvis har Inter – som möter Lazio senare på söndag – två matcher i ryggen, men det går inte att förneka att Milans position är trevlig att befinna sig i.

Det finns ingen garanti för att Inter kommer att vinna sina två bonusmatcher. Även om de gör det är ett underskott på fyra poäng inte alls omöjligt att ta igen.

Hernandez leder från baksidan

Flera Milanspelare imponerade men Hernandez var den som stack ut. Han tog sig fram så ofta från vänsterbacken att hans fem skott slutade med att vara fler än någon annan – på samma sätt var hans förväntade mål (1,86), skott på mål och stora chanser (båda tre) toppar för matchen, medan bara Leao (sju) och Ibrahimovic (sex) hade fler än Hernandez fyra beröringar i boxen.

Lägg därtill hans två nyckelpassningar (bättre än bara Leao), och det visar honom i ett mycket bra ljus faktiskt.

En svår dag för Svoboda

Det var en märklig match för Svoboda. Ena stunden visade han ett stort lugn och snurrade smart bort från Ibrahimovic, men i nästa stund gjorde han något klumpigt.

Även om det röda kortet kan ha varit något hårt, eftersom bollen verkade träffa hans lår först, var det hans misstag – att passa bollen till Ibrahimovic på kanten av boxen – som ledde till situationen i alla fall.

Viktiga fakta

  • Milan har vunnit tre Serie A-matcher i rad för första gången sedan oktober (en serie på sju segrar).
  • Venezia har förlorat fem av sina sju senaste ligamatcher och har inte gjort mål tre gånger under denna period.
  • Sju av Ibrahimovics åtta mål i den här kampanjen har gjorts på bortaplan: svensken är den bäste målskytten i matcher som spelats på bortaplan i Serie A den här säsongen. För andra gången i sin karriär har han gjort mål i sex raka bortamatcher i Serie A, den första serien tog slut i januari 2021.
  • Hernandez är den första försvararen att göra minst tre parenteser i Milans historia i Serie A. Sedan han kom till klubben har han varit direkt inblandad i 30 mål (17 mål, 13 assist) i ligan.
  • Venezia är ett av endast två lag som har släppt in minst två mål inom de två första spelminuterna i en Serie A-match den här säsongen.

Vad händer härnäst?

Milan är i Coppa Italia på onsdag när de tar emot Genoa, innan de sedan välkomnar Spezia till San Siro i Serie A fyra dagar senare. Venezia fortsätter sin kamp mot nedflyttning om en vecka hemma mot Empoli efter att ha besökt Atalanta i cupen i mitten av veckan.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *