Griezmann: Vill avsluta karriären i Atletico Madrid

Griezmann hoppas kunna avsluta sin karriär med Atletico Madrid efter att ha varit undermålig i Barcelona

Antoine Griezmann hoppas kunna se resten av sin karriär med Atletico Madrid efter att ha medgett att hans tid i Barcelona inte blev så bra som han hade hoppats. Den franske landslagsmannen anslöt sig återigen till Atletico i augusti på ett första lån med köpskyldighet efter att ha tillbringat bara två år på Camp Nou.

Barcelona spenderade 120 miljoner euro för att värva Griezmann från La Liga-rivalerna Atleti 2019, men 30-åringen lyckades aldrig återfå sin bästa form i Katalonien. Han gjorde 102 matcher för Barca i alla tävlingar – sex fler än någon annan spelare under sin tid i klubben – och var direkt inblandad i 51 mål.

Atletico Madrid

Inte dålig i Barcelona men ack så mycket bättre i Atletico

Endast Lionel Messi (106), som själv lämnade för Paris Saint-Germain i det senaste transferfönstret, gjorde och assisterade till fler mål för Barca under den perioden. Det var dock i Atletico som Griezmann hade den mest produktiva perioden i sin karriär när han gjorde 133 mål på 257 matcher mellan 2014 och 2019.

Real Sociedads akademiprodukt har gjort åtta mål och assisterat till ytterligare två på 19 matcher sedan han återvände till Wanda Metropolitano – ingen Atleti-spelare har varit inblandad i fler mål.

Griezmann är tillbaka och spelar där han känner sig mest bekväm och ser ingen anledning att flytta från den spanska huvudstaden för andra gången.

Växte i Atletico och gillar verkligen Simeone

”Sanningen är att jag presterade bra i Real Sociedad, sedan växte jag atletiskt och även privat i Atleti, med min fru, med mina barn… Det hjälper dig att vara mer avslappnad och njuta av allting”, säger han till Transfermarkt. ”Sedan gick jag till Barcelona. På grund av omständigheterna gick det inte så bra som jag hade hoppats. Det var därför jag ville komma tillbaka, för att spela för Cholo [Diego Simeone] och Atleti igen.

”Det var det jag ville mest, och sanningen är att jag verkligen trivs här och jag hoppas att jag kan fortsätta så här. ”Jag hoppas att Atleti vill ha mig så länge jag kan hålla jämna steg med spelartempot och den krävda nivån, och att vi kan skriva ännu en vacker historia.”

Griezmann har tidigare kopplats samman med en rad europeiska tungviktare, bland annat Bundesliga-mästarna Bayern München, men han har inte övervägt en flytt till Tyskland. ”Jag har aldrig tänkt på det, för sedan min tid i Real Sociedad har jag alltid känt mig bekväm där jag var, och i slutändan känner jag mig mest bekväm och lycklig här i Atleti nu”, säger han. ”Jag vill inte flytta igen.”

Griezmann har gjort hela 141 mål i Atletico

Den här veckan är det 10 år sedan Simeone tog hand om sin första Atletico-match och ingen spelare har gjort fler mål under den argentinske tränaren.

Faktum är att Griezmanns 141 mål är det fjärde mest målande i Atletis historia och anfallaren krediterar Simeone för att ha fått ut det mesta av honom. På frågan om vilken av de tränare han har arbetat under som har imponerat mest på honom svarade Griezmann: ”Jag skulle säga att det är Cholo. Jag tror att han är den tränare som känner mig bäst.

”Jag har en otrolig relation med honom, och även på sportslig nivå har han alltid kämpat med de bästa, i den spanska ligan eller i Europa. Han har tagit klubben till högsta möjliga nivå.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *