Huddersfield 1-1 Stoke: Tre saker vi lärde oss

Championship är en av de mest spännande ligorna i världsfotbollen och även om vissa kanske inte håller med om en sådan teori är det verkligen värt att notera hur konkurrenskraftig den är – även efter alla dessa år av att ha det ryktet. Den här säsongen kommer troligen inte att vara annorlunda med tävlingen om automatisk uppflyttning, och slutspelet, som är lika livlig som någonsin. I går kväll fick vi se ytterligare ett kapitel skrivas i kampanjens historia när Huddersfield Town tog emot Stoke City i Yorkshire.

Fotboll från England

Jacob Browns kvittering i andra halvlek upphävde vad som såg ut att bli en seger från Josh Koroma, och de två delade poängen på fredagskvällen.

Huddersfields stora bortfall

Koromas mål var kraftigt avblåst, Stoke fick ett par legitima straffanspråk avslagna och Koroma kunde förmodligen ha blivit utvisad på grund av en utmaning med högt knä som domaren, av någon anledning, inte verkade bry sig allt för mycket om. Terriers klamrar sig just nu fast vid sjätteplatsen och även om de lätt kan tappa bort sig under helgen var detta ändå en stor – och lycklig – poäng.

Engelsk fotboll

Stoke gräver djupt

Stoke City har fått se sin topp sex-åkning svalna rejält under de senaste veckorna och de behövde hitta ett sätt att ta sig tillbaka in i matchen. I det här fallet fick de verkligen slita och slita tills de hittade en kvittering och när de gjorde det kunde det lika gärna ha varit värt tre poäng för dem. De har fortfarande en lång väg att gå innan de ens kan tänka på uppflyttning, men det är en början.

Intensiv kampanj för avancemang

Det skiljer bara nio poäng mellan West Bromwich Albion på femte plats och Blackpool nere på 14:e plats, och det gapet kommer att minska ytterligare när vi har sett lagen på den sträckan spela sina matcher. Det är säsongens slutskede som vi har att göra med nu och även om fansen tror att deras klubbs hopp om uppflyttning är död och begravd är det sällan fallet i en liga som denna.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *