Barca på rätt väg: Xavi är optimistisk trots förlusten i Supercopa

Xavi tror att Barcelona är ”på rätt väg” trots semifinalförlusten med 3-2 i Supercopa de Espana mot Real Madrid på onsdagen. Federico Valverde gjorde det avgörande målet på tilläggstid efter att Ansu Fati hade kvitterat med sju minuter kvar av ordinarie tid.

Luuk de Jong gör mål igen för Barcelona

Vinicius Junior hade tidigare gett Los Blancos ledningen, men Luuk de Jong återställde jämnheten före pausvilan, och den nederländske landslagsmannen gjorde mål i tre raka matcher för första gången sedan han kom till Spanien.

Karim Benzema återställde Madrids ledning innan Fati återställde Barca på samma nivå.

FC Barcelona fotboll

Xavi var nöjd trots förlusten

Barca hade 20 skott i förlusten, varav sex på mål – deras högsta antal skott i en El Clasico sedan april 2006, då de hade 35 skott under Frank Rijkaard. Xavi var nöjd med sitt lags insats och sa att hans spelare kunde vara stolta över sina insatser.

”Jag tycker att vi var bättre än Madrid när det gäller spel, dominans och vi hade matchen under kontroll”, sa han till Movistar. ”Vi tog många risker och vi visste hur vi skulle kontrollera övergångarna, och det är så man tävlar.

Spelar bättre idag än tidigare matcher

”I slutändan hade vi matchen och om du kastar ett mynt och det kommer upp krona skulle ingen ha sagt något, men klave kom upp. ”Vi kan gå stolt därifrån eftersom vi har tävlat mot dem och det är ett steg framåt trots resultatet.

”Vi är på rätt väg och även om det inte var en vändpunkt när det gäller resultatet så var det det när det gäller hur vi spelade och hur vi kände oss.”

Vunnit fem raka matcher nu

Resultatet var Madrids femte raka seger mot Barca i alla tävlingar – bara andra gången de har lyckats med detta efter en rad med sju raka segrar mellan 1962 och 1965. Trots detta var Gerard Pique nöjd med Barcas prestation och förutspår att det finns ljusare dagar framför sig för de katalanska jättarna.

Pique tycker de höjt sig en nivå

”Jag tycker att vi tävlade väldigt bra”, sade han. ”Det är inte det resultat vi förväntade oss, att förlora mot Madrid gör ont men vi är närmare en seger. Vi behöver vinna, vi behöver det definitiva steget. ”Vi spelade bra. Vi tog risker och vi har gått för spelet. De kom in i området med många spelare och de gjorde ett mål, men om vi spelar så här kommer vi att vinna.

”Vi bör åka härifrån med huvudet högt efter att ha tävlat så här mot Madrid.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *