Luke Shaw berömmer Jadon Sancho

Luke Shaw är nöjd med vad han ser från Jadon Sancho. Manchester Uniteds främsta tillskott under sommaren var Jadon Sancho. Engelsmannen var förvisso vår dyraste värvning. Sancho kommer från Borussia Dortmund med ett enormt rykte och tillför ännu mer eldkraft till ett redan stjärnspäckat anfall. Den knepiga yttern har ännu inte gjort ett mål eller assisterat en lagkamrat den här säsongen, även om prestationerna börjar förbättras.

Sancho kan bli en toppspelare

Tidigare idag stödde Jesse Lingard sin engelska kollega att lyckas på Old Trafford trots en långsam start. Nu är Luke Shaw på tur att ösa beröm över sin nya United-lagkamrat, som han hävdar ”kan gå ända till toppen”.

Kolla in vad Shaw hade att säga i sin helhet här:

”Ibland tar det tid för människor”, sa Shaw till talkSPORT.

”Jag skulle inte säga kämpa, för jag tror inte att han kämpar just nu. Han arbetar extremt hårt bakom stängda dörrar.

”Han tränar riktigt bra och ser riktigt vass ut. Han har bara inte haft den där turen som ibland behövs för att få sitt första mål eller sin första assist. Men jag tvivlar inte på att det kommer.”

”Talangen han har är otrolig, han kan gå ända till toppen. Det handlar bara om att han håller sig fokuserad, fortsätter att göra det han gör på träningen och jobbar hårt. Hans tid kommer att komma.”

Shaw vet mer än någon annan att dessa saker tar tid. Det tog vänsterbacken det mesta av ett halvt decennium att visa oss alla sin fulla kapacitet. Ingen kommer att se framstegen mer än spelarna. De arbetar med Sancho dag ut och dag in och de är alla ytterst övertygade om att Sancho kommer att fungera här i Manchester.

Bra på träning och senast på match

Han tränar bra och även om han ännu inte är med i mål- eller assistkolumnen kan alla se de positiva tecknen och det känns som om det bara är en tidsfråga. Sanchos senaste framträdande mot Everton var en härlig liten cameo och om det är ett tecken på vad som komma skall så kommer vi på allvar att njuta av att se den här unge mannen arbeta under de kommande åren.

Hans tid kan komma

Han spelar med ett suveränt självförtroende, han glider över gräset med äkta målmedvetenhet och han är helt enkelt en estetiskt tilltalande individ att se i aktion eftersom hans rörelser alltid är så smidiga. Jag antar att vi kan underskatta att även Sancho, som är född i England, behövde tid för att etablera sig. Förhoppningsvis är det härifrån det går framåt och uppåt!

Läs mer om Manchester United här.

Har Luke Shaw rätt? Kommer Jadon Sancho att bli en toppspelare för oss? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet nedan.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *