Tottenham ”extremt överraskade” av beslutet att skjuta upp Arsenal-mötet

Tottenham har sagt att de är ”extremt förvånade” över att Arsenals begäran om att få söndagens derby i norra London uppskjutet godkändes av Premier League. Gunners bad ligan att flytta matchen eftersom de sa att de inte skulle ha minimikravet på 13 utespelare och en målvakt.

Odegaard testat positivt för Covid

Mikel Artetas lag lämnade in överklagandet efter att Martin Odegaard testat positivt för coronavirus i torsdags. Arsenal skulle också vara utan den avstängde Granit Xhaka och de skadade Cedric Soares, Emile Smith Rowe och Bukayo Saka.

Pierre-Emerick Aubameyang, Thomas Partey, Mohamed Elneny och Nicolas Pepe är också alla med i Africa Cup of Nations. Enligt Premier Leagues regler kan klubbarna ansöka om att en match skjuts upp ”om COVID-19-infektioner är en faktor i deras begäran”.

Tottenham är dock inte nöjda med beslutet och har efterlyst större ”klarhet och konsekvens i tillämpningen av regeln”.

tottenham

Tottenham skriver på sin hemsida

I ett uttalande på Spurs officiella hemsida står det: ”Vi beklagar att meddela att söndagens norra London-derby mot Arsenal har skjutits upp. ”Detta följer på en ansökan från Arsenal till Premier League på grund av en kombination av COVID, existerande och nyligen inträffade skador och spelare på internationell tjänstgöring i Africa Cup of Nations.

Vi är oerhört förvånade över att denna ansökan har godkänts

”Vi blev själva diskvalificerade från European Conference League efter att ett stort antal COVID-fall innebar att vi behövde flytta en match och vår ansökan om att flytta vår Leicestermatch godkändes inte – bara för att den sedan sköts upp när Leicester ansökte.

”Den ursprungliga avsikten med vägledningen var att ta itu med spelartillgänglighet som direkt påverkas av COVID-fall, vilket resulterar i utarmade trupper som tillsammans med skador skulle leda till att klubben inte kan ställa upp med ett lag.

Tottenham oroade över fansen som inte får se laget

”Vi tror inte att det var meningen att hantera spelartillgänglighet som inte har med COVID att göra. Vi kanske nu ser de oavsiktliga konsekvenserna av denna regel. Det är viktigt att ha klarhet och konsekvens när det gäller tillämpningen av regeln.

”Ännu en gång har fansen fått se sina planer störda med oacceptabelt kort varsel. Vi kommer återigen att skicka matleveranser till de lokala matbankerna för att undvika oacceptabelt slöseri.

”Vi är uppriktigt ledsna för våra supportrar – en del av dem kommer att ha rest långa sträckor.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *