Juventus kapten Chiellini testar positivt för coronavirus

Juventus riskerar att bli utan kapten Giorgio Chiellini när de återvänder till Serie A nästa vecka efter att försvararen testat positivt för coronavirus. Chiellini har varit med i 11 av Juves 25 matcher den här säsongen i alla tävlingar och var aktuell för start i torsdagens möte med tredjeplacerade Napoli.

Testar positivt för Covid

37-åringen återkom dock med ett positivt COVID-19-test på Juves träningsanläggning i lördags och kommer nu att avtjäna en period av självisolering. Den italienska landslagsmannen Chiellini, som är fullt vaccinerad, hade redan nyligen tillbringat en period i karantän på grund av att han varit i nära kontakt med någon som hade smittats av viruset.

Juventus fotboll

3:e spelaren att testa positivt denna veckan

Han är den tredje Juventusspelaren efter Arthur och Carlo Pinsoglio som testar positivt när de återvänder till träningen den här veckan. I ett uttalande på Juves officiella hemsida stod det: ”Under dagens screeningprocedurer för återupptagande av tävlingsverksamhet testade Giorgio Chiellini positivt för COVID-19.

Satts i isolering för att friska till

”Spelaren observerar redan de planerade åtgärderna och har placerats i isolering, i enlighet med det gällande hälsoprotokollet.” Napoli riskerar också att bli utan spelare inför uppgörelsen på Allianz Stadium eftersom Hirving Lozano, Lorenzo Insigne och Fabian Ruiz nyligen har testats positivt.

Efter mötet med Napoli möter femteplacerade Juve – som har vunnit fyra och spelat en oavgjord av sina fem senaste ligamatcher – Roma i Serie A och Inter i Supercoppa Italiana.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *