La Liga kan inte jämföras med premier League nu

Ronaldo är inte i Madrid, Messi är inte i Barca – Jose Enrique säger att LaLiga inte kan jämföras med Premier League. Den före detta Liverpoolvänsterbacken Jose Enrique anser att LaLiga inte kan konkurrera med Premier League, särskilt i avsaknad av både Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.

Fotboll idag

La Liga har tappat i kraft

Ronaldo lämnade Real Madrid för Juventus 2018, innan han återvände till Manchester United på deadline day i år, medan Barcelonas ekonomiska svårigheter tvingade Messi att hitta en ny klubb i augusti och gick till Paris Saint-Germain på en fri transfer. Superstjärnparets avgång från den spanska ligan har sammanfallit med att LaLiga hamnat efter andra europeiska toppligor ekonomiskt – särskilt den engelska toppligan.

La Liga Spanien

Engelskt i Champions League förra året

Som ett resultat av detta förväntar sig José Enrique att klubbar från de två ligorna kommer att ha dramatiskt olika öden i Champions League, och tippar Premier League-klubbarna för mer framgång efter den helt engelska finalen förra säsongen då Chelsea besegrade Manchester City med 1-0.

Messi och Ronaldo har enorm dragkraft

”Ronaldo är inte i Madrid, Messi är inte i Barcelona”, säger Jose Enrique till Stats Perform. ”Lyssna nu, på TV ville folk ibland bara titta på dessa lag på grund av dessa två. ”Det är verkligheten. Och självklart kommer inkomsterna inte att vara desamma. Men återigen, Madrid och Barcelona de är alltid två lag som på två ben kan slå dig. Madrid tror jag mer på. Lite mer även om de kämpar.

Engelskt även detta året?

”Men självklart Premier League, även med COVID-situationen. Titta på Chelsea som vann Champions League och gick ut och spenderade 100 någonting miljoner och köpte Lukaku. Så du kan inte jämföra för tillfället.

”Lyssna, i vårt fotbollsspel kan allting hända. Men jag [tror] att de starkaste lagen, de kommer att vara de engelska lagen, definitivt, i Champions League.” Det är inte bara Premier League som Jose Enrique tycker är före LaLiga, och 35-åringen förklarar att lönerna som erbjuds i Serie A också är överlägsna de spanska lönerna.

Lägre löner i La Liga

”Till exempel Italien ser jag som starkt också, den italienska ligan”, fortsätter Jose Enrique. ”Och nu vet jag hur mycket de betalar till spelarna och allting och jag vet att i Italien betalar de ganska bra, även normala lag. ”I Spanien betalar de inte alls lika mycket jämfört med några av de avgifter som de har [gjort] där.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *