Ingen spelare är lämplig för Man Utd under denna transfermarknad – Saha

Manchester United kommer att gynnas av att integrera säkerhet, självförtroende, mod och ansvar snarare än att spendera pengar på en blockbuster-signering under transferfönstret i januari, enligt den före detta anfallaren Louis Saha.

Bra bit upp till Manchester City

De röda djävlarna har haft en ojämn första halva av Premier League-säsongen och befinner sig på sjunde plats – fyra poäng från topp fyra och 22 bakom ledarna Manchester City. En svår start på säsongen kulminerade i att Ole Gunnar Solskjaer lämnade klubben och Ralf Rangnick utsågs till hans efterträdare på interimsbasis för resten av 2021-22.

Stora namn till Man Utd förra fönstret

Efter anländningarna av Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho och Raphael Varane under det föregående fönstret har fler stora namn kopplats samman med en flytt till Old Trafford i ett försök att öka klubbens lycka på planen. Men Saha, som gjorde 42 mål på 124 matcher för United mellan 2004 och 2008, anser att hans tidigare klubb borde prioritera på annat håll.

Manchester United Fotboll

Saha intervjuas

I en exklusiv intervju med Stats Perform sade han: ”Just nu tror jag inte att någon spelare är [lämplig för Man United på transfermarknaden] om man inte tar in [Erling] Haaland eller [Kylian] Mbappe och man vet att saker och ting kommer att bli väldigt intressanta, men jag tror inte att det kommer att bli så.

”Det här transferfönstret är alltid väldigt speciellt och svårt att hantera. När du faktiskt går ut i pressen och säger ’åh, vi behöver en försvarare eller vi behöver en mittfältare’ ökar priset lätt med 30 procent eftersom du visar att du är desperat.

Man Utd behöver trygghet och mod istället för nya spelare in

”Alla agenter kommer att ta tillfället i akt att göra det svårt, så det är vad marknaden heter. ”Det du måste erbjuda handlar mer om trygghet, förtroende, mod, ansvar och alla dessa behov måste integreras. Det är här som United främst kommer att gynnas.”

Sancho är en av de viktigaste ankomsterna till Old Trafford före säsongen, men han har ännu inte riktigt lyckats göra ett avtryck hos sina nya arbetsgivare.

Den engelske landslagsmannen, som gjorde åtta mål och stod för elva assist för Borussia Dortmund i Bundesliga förra säsongen, har bara hittat nätet en gång på 15 framträdanden i Premier League, samtidigt som han ännu inte har registrerat sin första assist.

Tror att Sancho kommer lyfta i Man Utd

Trots detta är Saha övertygad om att det bara är en tidsfråga innan yttern kommer att slå igenom. ”Han är en toppspelare, och det finns stunder som denna där självförtroendet kan brytas lite grann”, tillade han. ”Men när du har hans kvalitet är det bara som att kanske en kombination, en spelare som sätter dig i en bättre konfiguration, en dribbling, en färdighet som killen gör på planen – och han flyger igen.

”Så jag tvivlar inte på att han kan göra mål, han kan självklart assistera och öppna upp vilket försvar som helst för våra anfallare. Så jag känner verkligen att det är en fantastisk talang att ha.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *