Rangnick står inför olika val med truppen i Man Utd

Rangnick står inför ”svåra beslut” när Man Utd nästan är tillbaka i full styrka

Ralf Rangnick har några ”svåra beslut” att fatta när Manchester United möter Newcastle United efter att ha bekräftat att alla utom en av hans förstalagsspelare är tillbaka i träning. Uniteds två senaste Premier League-matcher – en resa till Brentford och en hemmamatch mot Brighton and Hove Albion – sköts upp på grund av ett COVID-19-utbrott i klubben.

Spelare återvänder

De röda djävlarna stoppade förstalagsverksamheten på sin träningsanläggning i Carrington i 24 timmar förra veckan, men spelarna började återvända i månadsskiftet från och med tisdagen. Alla återstående spelare var återigen involverade på torsdagen, med undantag för den skadade mittfältaren Paul Pogba, inför nästa måndags resa till St James’ Park.

Och Rangnick rapporterade på sin presskonferens före matchen att han förväntar sig att ha praktiskt taget en fulltalig trupp att välja mellan mot Newcastle, vilket innebär att Raphael Varane bör vara med igen efter att ha varit borta i två månader med en ljumskskada som han ådragit sig på landslagsuppdrag.

Manchester United Fotboll

Stängde träningsanläggningen

”Vi stängde träningsområdet i torsdags i fyra dagar för att bryta kedjan. Den dagen hade vi åtta utespelare och tre målvakter”, sade Rangnick. ”Från och med idag har vi nu haft tre träningsdagar den här veckan. Vi började i tisdags och tränade sedan i går och i dag. Vi har 25 utespelare, alla utom Pogba.

”Alla andra spelare är med på tåget. Utvecklingen under den senaste veckan har varit extremt positiv. ”Såvitt jag kunde se idag på träningen är alla i god form och alla spelare gjorde sina läxor. De hade sitt schema för att träna hemma och de höll sig till det schemat.

Vunnit sina första två matcher med Rangnick

”Jag kan säga att de flesta av dem, om inte alla, kan vara tillgängliga, men jag kan behöva fatta några svåra beslut om vilka som kommer att finnas med i truppen och i startelvan.” United har vunnit sina två första Premier League-matcher under Rangnick utan att släppa in några mål, båda efter att ha spelat 1-1 i Champions League mot Young Boys med en mycket förändrad trupp.

Ytterligare ett rent mål på måndag skulle göra Rangnick till den första managern någonsin att hålla motståndarna borta i sina tre första ligamatcher som ansvarig för United. United har dock förlorat två av sina fyra senaste ligaresor till Newcastle, vilket är lika många nederlag som de lidit under de 13 tidigare mötena mellan sidorna på St James’ Park.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *