Aston Villa lyckas med Coutinhos transferkupp

Aston Villa har gjort en betydande kupp genom att komma överens om att låna Barcelonas mittfältare Philippe Coutinho på lån för resten av säsongen. Den brasilianske playmakern återvänder till Premier League fyra år efter att han lämnade Liverpool för att ansluta sig till Barca i en stor penningövergång.

Återkomst till Premier League

Coutinho kommer att återförenas med sin tidigare Reds-lagkamrat Steven Gerrard, som utsågs till Villa-chef i november. Den 29-årige Coutinho, som har kontrakt med de katalanska jättarna Barca fram till juni 2023, tillbringade en låneperiod med Bayern München under säsongen 2019-20.

Han har haft en skadefylld tid på Camp Nou, och Barca försökte stryka honom från sin trupp under den senaste lågsäsongen när de försökte få plats på lönelistan för att inte bara registrera nya värvningar utan också behålla Lionel Messi.

Aston Villa

Till Aston Villa – Återförenas med Gerrard

Ingen köpare kunde hittas för Coutinho vid den tidpunkten, men han är nu på väg, åtminstone tillfälligt, till Villa, som ligger på 13:e plats i Premier League. Villa säger: ”Aston Villa och FC Barcelona har kommit överens om villkoren för att Philippe Coutinho ska tillbringa resten av den här säsongen på lån i Villa Park.

”Avtalet, som är beroende av att spelaren genomför en läkarundersökning och får ett arbetstillstånd, innehåller även en köpoption och Philippe kommer att resa till Birmingham inom de närmaste 48 timmarna.”

Vunnit 2 ligatitlar i Barcelona

Coutinho har gjort 16 Barca-matcher i alla tävlingar den här säsongen, startat fem gånger och gjort två mål.

Under sin tid i Spanien har han hjälpt Barca att vinna två La Liga-titlar, Copa del Rey två gånger och Supercopa de Espana och gjort 26 mål på 106 framträdanden i alla tävlingar. Han gjorde 17 mål i LaLiga.

Gerrard hade under en presskonferens på torsdagen vägrat att gå in på tal om att Coutinho skulle ansluta sig till Villa, men han öste beröm över ”trollkarlen”. ”Sextiotre landskamper för Brasilien, en seriesegrare, var otrolig i Liverpool, så jag kan förstå varför han kopplas ihop med många fotbollsklubbar”, sade den tidigare engelske mittfältaren.

Han har smeknamnet – Trollkarlen

”Jag kan förstå varför många supportrar i hela landet talar om honom. Jag tror inte att man får ett smeknamn som trollkarl om man inte är en speciell fotbollsspelare, så han är någon som jag har otroligt mycket respekt för.”

Gerrard tillade: ”Jag tror att om man går in och tittar på hans Wikipediasida så tror jag att man ser en seriesegrare var han än har varit. ”Jag har inget annat än positiva saker att säga om spelaren. Han är en vän till mig, så om jag får frågorna kan jag tala så länge som ni vill.”

Coutinho vann Bundesliga, DFB-Pokal och Champions League under sin säsong i Tyskland med Bayern.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *