Speltips Chelsea vs Brighton 2021

Prognos: Chelsea vs Brighton – Vilka vinner?

I hopp om att fortsätta jakten på titeln gör Chelsea sitt sista framträdande för 2021 när de tar emot Brighton på Stamford Bridge på onsdagskvällen. Vi tittar på hur vi tror att det kommer gå.

Slutsats: Chelsea vinner & under fyra mål

Chelsea

Vi börjar med värdarna, även om Chelsea kanske har visat en del inkonsekvenser de senaste veckorna, skulle Blues helt enkelt ha varit glada över att ha hittat en uppryckning på annandag jul. Thomas Tuchels mannar säkrade en vändande 3-1-seger borta mot Aston Villa och kommer nu att vara desperata att ta igen lite mark i titeljakten.

När man inleder midsommarveckan med att ligga sex poäng bakom de regerande mästarna Manchester City vet man att man inte har råd med fler misstag. Chelsea bokade sin plats i semifinalen i årets EFL Cup förra veckan när de säkrade en 2-0-seger mot Brentford på bortaplan, och hoppas nu att de har lagt de två baklängesmatcherna mot Everton och Wolves bakom sig.

Blues vill sätta ytterligare en markering på onsdagskvällen och bör också vara stärkta av sitt resultat mot Brighton i huvudstaden. Det bör noteras att de regerande Europamästarna har tagit 10 poäng från sina fyra möten mot Brighton på Stamford Bridge.

Lagnyheter

Den belgiske landslagsmannen Romelu Lukaku, som kom från bänken och hittade nätet mot Aston Villa, kommer att hoppas på en återkallelse till Chelseas startelva här.

Blues har dock bekräftat att både N’Golo Kante och Thiago Silva kommer att missa onsdagskvällen med skadeproblem.

Brighton fotboll

Brighton

När det gäller besökarna, som lyckades få slut på vad som var en längre svacka på Boxing Day, råder det ingen tvekan om att Brighton kommer att vara desperat för att fortsätta på samma spår här. När de vann med 2-0 hemma mot Premier League-debutanten Brentford för bara några dagar sedan var det resultatet Seagulls första seger i de 13 senaste matcherna i alla format, en svit som sträcker sig tillbaka till den 22 september.

Graham Potters mannar försöker hitta lite stabilitet efter vad som var en fantastisk start på 2021/22-kampanjen, men har fortfarande visat några oroande problem på bortaplan. Trots att han tog poäng i sista stund borta mot både West Ham och Southampton den här månaden har den tidigare Swansea-bossen sett sitt lag misslyckas med att vinna någon av sina sju matcher borta från Amex. Trots att de avslutade sin oroväckande svit under helgen kan sydkustlaget förbereda sig för ett tufft test här.

Lagnyheter

Trion Jeremy Sarmiento, Lewis Dunk och Steven Alzate kommer alla återigen att saknas på onsdagskvällen.

Men i vad som är en riktig boost för Brighton i mitten av veckan kan mittfältsstjärnan Yves Bissouma göra sin återkomst efter en avstängning.

chelsea

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

Chelsea har tagit 10 poäng på sina fyra Premier League-möten mot Brighton på Stamford Bridge.
Fyra av de fem senaste mötena mellan onsdagens motståndare har slutat med under 2,5 mål.
Brightons 2-0-seger mot Brentford på Boxing Day var deras första seger från någon av de 13 senaste matcherna i alla format.

Chelsea har bara hållit ett enda rent mål från någon av sina sju senaste Premier League-matcher.
Seagulls har inte vunnit någon av sina sju senaste bortamatcher i alla tävlingar.
Slutsats

Även om Brighton kanske lyckades avsluta sin förlängda svacka på Boxing Day bör Seagulls ställas inför ett hårt test här. Med Chelsea som desperat försöker ta igen lite mark i titeljakten lyckades Thomas Tuchels mannar också vinna sin egen uppryckning under helgen.

Onsdagens värdar, som klarade sig förbi Aston Villa tack vare ett ryck i andra halvlek i Midlands, kommer att få en boost av sitt fantastiska resultat mot Brighton på hemmaplan. Med 10 poäng på de fyra Premier League-mötena på Stamford Bridge tror vi på en liknande hemmaseger för de regerande Europamästarna här.

Slutsats: Chelsea vinner & under fyra mål

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *