Ziyech ger Tuchel nåt att tänka på med Chelseas återkomst

Hakim Ziyechs utmärkta senaste uppvisningar för Chelsea får Thomas Tuchel att ompröva sin inställning. Med en fantastisk, curlad vänsterfot från 20 meter satte Ziyech Chelsea på väg mot en 2-0-seger mot Tottenham i Premier League i söndags, och Thiago Silva satte den andra. Det följde på hans mål mot Brighton and Hove Albion, där den före detta Ajax-anfallaren gynnades av Tuchels formationsförändring efter skador på ytterbackarna Ben Chilwell och Reece James.

Tuchel ger Hakim beröm

Tuchel erkände att det gynnar Ziyech att kunna spela i en mer avancerad ytterposition och att det är något han vill överväga som ett långsiktigt alternativ. ”Det var ett väldigt fint mål faktiskt. Uppbyggnaden till målet var bra, rörelserna runt Hakim för att få honom i den här positionen, och skottet var förstås briljant”, säger Tuchel.

”Det var ett av de mycket fina målen hittills och jag är väldigt glad eftersom han förtjänar det först och främst idag. Det var ett mycket viktigt mål för att ta ledningen och så bra gjort, utmärkt.

chelsea

En av hans bättre matcher idag

”Det var en av hans bästa matcher idag eftersom han var väldigt pålitlig. Det var också kanske hans bästa position att vara på flygeln. Vi hade den breda positionen på högerkanten, den positionen finns normalt inte på det sättet när vi spelar 3-4-3, det är mer av en wing-back.

”Kanske kan vi tänka oss att göra detta. Det var bra eftersom det gav honom möjlighet att ta risker där det var möjligt att ta risker. Han var väldigt pålitlig på bollen i de stunder där det behövs.

”Arbetshastigheten var alltid enastående. Man kan alltid lita på honom när det gäller arbetshastighet och kontringspress. Så ja, bra gjort och han måste fortsätta som alla andra.”

Chelsea har övertaget mot Tottenham i år

Chelsea har nu vunnit fyra matcher mot Tottenham den här säsongen, varav de tre senaste i januari. Spurs har inte lyckats göra mål i sex raka möten med Blues – den längsta karensperioden mot en enskild motståndare i deras historia – och deras mållösa svit är nu uppe i 547 minuter. Frustrationen tycktes koka över på läktarna när Antonio Rudiger tycktes bli måltavla för missiler som kastades av gästande åskådare, även om Tuchel inte ansåg att händelsen motiverade några åtgärder.

Tuchel njuter av atmosfären

”Jag är inte orolig. Jag menar, jag skickade ett meddelande till våra fans och supportrar [före matchen] att vi älskar att ha dem nära planen. Vi älskar att det är en strålande atmosfär, att de inte är bakom staket, bakom nät eller vad som helst. Därifrån måste alla visa respekt och uppträda och följa riktlinjerna”, sade Tuchel.

”Generellt sett är jag inte orolig eftersom jag just nu njuter av atmosfären, även på bortaarenor. Den är lysande, och om detta är en ny trend bör vi agera tillsammans så att den upphör så snart som möjligt för att skydda miljön för detta spel och atmosfären eftersom den är helt unik här i England.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *