Premier League Matchrapporter: Liverpool – Chelsea och Spurs

Liverpool slår Palace, Chelsea skriver Londonderby-historia. Chelsea besegrade återigen Tottenham på Stamford Bridge i huvudmatchen av helgens Premier League-matcher. De andra titelaspiranterna Liverpool, som fortfarande har en match kvar, minskade avståndet till ledarna Manchester City till nio poäng med seger över Crystal Palace i södra London.

Mer om den engelska fotbollen

Mållöst mellan Arsenal och Burnley

I huvudstaden fick Arsenal ett mållöst oavgjort resultat mot lågt stående Burnley och tappade därmed mark i kampen om topp fyra, medan Leicester City delade poängen med Brighton and Hove Albion. När allt är över i ett par veckor packar Stats Perform upp de bästa uppgifterna från söndagens matcher.

Crystal Palace 1-3 Liverpool: Reds vinner över Eagles igen när Robertson levererar

Liverpool minskade Manchester Citys försprång i toppen till nio poäng efter en 3-1-seger mot Palace, som har förlorat alla sina tio senaste ligamöten med de röda. Virgil van Dijk satte Jürgen Klopps lag i kontroll efter bara åtta minuter på Selhurst Park med sitt tionde huvudmål i tävlingen – endast Sami Hyypia (17) har gjort fler huvudtacklingar för de röda i Premier League.

Alex Oxlade-Chamberlain lade till en andra efter halvtimmesmarkeringen när han gjorde mål i två toppmatcher i rad för första gången sedan februari 2020.

Båda målen skapades av Andrew Robertson, som nu ligger delad tvåa med lagkamraten Trent Alexander-Arnold (båda 43) för flest assist i ligan sedan starten av säsongen 2017-18. Endast Kevin De Bruyne har fler assist (52).

Odsonne Edouard halverade underläget i den andra halvleken, men Fabinho säkrade tre poäng med Liverpools 169:e prickskytte i Premier League – det är tillsammans med Manchester United det lag som fått flest poäng i tävlingens historia.

arsenal fotboll

Arsenal 0-0 Burnley: Gunners misslyckas med att vinna mot Clarets

Arsenal har för första gången sedan 1995 inte lyckats vinna någon av sina fem inledande matcher under ett kalenderår efter att ha hållit 0-0 mot Burnley. Nick Pope var i utmärkt form, medan Alexandre Lacazette förspillde en härlig öppen målchans, när Clarets släppte in 20 skott – de flesta de har mött i Premier League utan att släppa in mål sedan maj 2021 (21 mot Fulham).

Lacazettes slöseri innebar att Gunners inte har lyckats göra mål i fyra raka matcher i alla tävlingar för första gången sedan december 2005.

Arsenal kommer att vara desperat efter att förbättra sin brinnande formkurva för att utmana om topp fyra, och detta dödläge är första gången Gunners har misslyckats med att slå laget som börjar dagen i botten av tabellen hemma för första gången sedan oktober 2008.

Leicester City 1-1 Brighton: Foxes tämjda av specialister på bortaplan

Leicester förblev obesegrade hemma mot Brighton i Premier League, även om Brendan Rodgers kanske tycker att de borde ha tagit hem segern efter 1-1. Patson Daka bröt dödläget när han blev bara den andra Foxes-spelaren att göra mål i var och en av sina tre första hemmastarter i tävlingen, efter Leonardo Ulloa under säsongen 2014-15.

Zambia-anfallaren hittade nätet bara 26 sekunder efter pausvilan, det snabbaste målet som gjorts i den andra halvleken i en toppmatch sedan februari 2020.

Danny Welbeck kvitterade dock när han gjorde sitt fjärde mål mot Leicester i Premier League, och överträffade bara den siffran i matcher med Aston Villa (fem). Inget av lagen kunde hitta ett sent segermål, vilket gjorde att Foxes förblir obesegrade hemma mot Seagulls i högsta ligan sedan december 1980, medan Graham Potters lag bara har förlorat en av sina 11 senaste bortamatcher i ligan, vilket är lika lågt som Manchester City.

chelsea

Chelsea 2-0 Tottenham: Blues skriver Londonderby-historia

Chelsea registrerade sin fjärde seger i alla tävlingar den här säsongen – och den tredje bara i januari – över Londonrivalerna Tottenham med en 2-0 triumf på Stamford Bridge. Harry Kane trodde att han hade slagit först före paus men en liten knuff mot Thiago Silva gjorde att hans avslut dömdes bort innan Hakim Ziyech skickligt curlade in sitt femte ligamål för Chelsea – alla fem av dessa har kommit på olika arenor.

Silva lade till ett andra kort därefter och blev den äldsta spelaren (37 år, 123 dagar) att göra mål i Premier League sedan februari 2013 och fördömde Antonio Conte till sitt första nederlag i högsta ligan som Spurs-cheftränare.

Försvararens huvudet sattes upp av en frispark från Mason Mount, som stod för sin 20:e assist sedan starten av kampanjen 2019-20 – den mest av en Chelseaspelare över alla tävlingar under den perioden. Spurs lyckades inte bryta Blues mål, vilket innebär att de nu har gått sex matcher över alla tävlingar sedan de senast gjorde mål mot Chelsea, som blev det första laget att samla 500 poäng i Premier League London-derbymatcher (501 poäng från 272 derbyn).