Eriksen-länkar får Brentford-bossen Frank leva upp

Brentfords manager Thomas Frank antydde klubbens potentiella intresse för att värva Christian Eriksen när han försöker återvända till toppfotbollen, och till och med ryktena har fått den danske tränaren att nypa till sig själv.

Mer engelsk fotboll

Eriksen kan komma till PL

Eriksen har inte spelat sedan han drabbades av ett hjärtstillestånd under Danmarks premiärmatch i Euro 2020 mot Finland i juni förra året, ett nödläge som innebar att han ”dog i fem minuter”.

Han utrustades därefter med en implanterbar kardioverter-defibrillator (ICD) – även om apparaten potentiellt skulle kunna rädda hans liv om något liknande skulle hända i framtiden, tog det i praktiken slut på hans tid i Inter på grund av italienska fotbollsregler som förbjuder professionella spelare att ha sådana implantat.

Fick inte spela mer i Italien

ICD är dock tillåtet i andra europeiska ligor, och den ömsesidiga uppsägningen av kontraktet mellan Inter och Eriksen förra månaden innebär att spelaren är fri att söka kontrakt någon annanstans.

Den tidigare klubben Tottenham, som han tillbringade sex och ett halvt år i, har diskuterats som en potentiell destination, men rapporter på måndagen hävdade att Brentford hade erbjudit honom ett sexmånaderskontrakt med möjlighet till ytterligare ett år.

Frank, som tränade Eriksen i den danska ungdomslandslaget, var till en början blygsam när det gällde ryktena och sade: ”Jag kan säga att Christian är en riktigt bra spelare. Det vet alla. Jag har arbetat med honom tidigare.

Eriksen måste hitta en klubb för sin fotboll

”Han måste hitta en klubb. Jag älskar att prata om spelare som är i huset och går runt på träningsfältet. Jag tycker inte att jag ska diskutera det. Jag diskuterar inte det för mycket.

”Jag hoppas verkligen att han kommer tillbaka till toppfotbollen och spelar fotboll igen. Han talade till dansk TV om att spela i VM och jag hoppas att han lyckas för all fotboll och för de danska fansen. Han är vår största stjärna från EM, vi vill det bästa för honom och hans familj.”

Han öppnade snart upp lite mer och verkade bekräfta Brentfords intresse för både Eriksen och Bolognas skotska vänsterback Aaron Hickey innan han också refererade till ett skämt som gjordes om en potentiell värvning av Kylian Mbappe i en intervju nyligen.

Många rykten florerar runt Eriksen

”Jag är intresserad av många spelare, både Hickey och Eriksen”, tillade Frank. ”Någon talade om Mbappe, jag skulle ta honom också! ”Många rykten. Jag älskar att diskutera om och när vi skriver på en ny spelare och ge min syn på saken. Vi är på marknaden och vi letar efter spelare.”

Även om Brentford i slutändan inte kan landa Eriksen anser Frank att det faktum att han ens diskuterade ett sådant rykte visar hur långt klubben har kommit, även om han erkänner de ovanliga omständigheterna i just den här historien.

Han tillade: ”Vi vet alla vilken resa den här klubben har gjort under de senaste åtta till tio åren. För tio år sedan skulle någon ha sagt att vi är galna att [tro att vi] skulle kopplas ihop med Eriksen.

PL är världens bästa liga

”Vi spelar i den bästa ligan i världen, klubben utvecklas, det är positivt. Det finns så många rykten där ute, tränare som sparkas, nya spelare. Jag tycker att det är roligare att prata om andra saker – låt oss prata om verkligheten.

”Det här är en spelare som bara spelar för toppklubbarna. Något olyckligt hände med Christian, han förtjänar att spela på högsta nivå och jag hoppas att han gör det.

”Under normala omständigheter skulle det inte finnas några rykten med en klubb som oss. Vi borde känna oss smickrade av att Brentford är involverade i en spelare med Christians kvaliteter. Det är samma sak med alla spelare där ute… [Lionel] Messi, Mbappe, Eriksen… om de uppfyller kriterierna är de rätt för oss.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *