Rangnick bekräftar: United förhandlar om försäljningar

Avgångar för stjärnor på väg mot en ny karriär. Manchester United förhandlar med rivaliserande klubbar i ett försök att hitta lösningar för sina ”wantaway”-stjärnor, har Ralf Rangnick bekräftat. Det finns ett antal högprofilerade spelare i utkanten av Uniteds dyrt sammansatta trupp som kan vara intresserade av en flytt innan transferfönstret i januari stänger.

Fler nyheter om engelska fotbollen

Lingard, Martial och Van de Beek på väg bort

Enligt rapporter är Jesse Lingard, Anthony Martial och Donny van de Beek några av dem som kan hoppas på att lämna innan månadens slut. Lingard är ett mål för Newcastle United, avslöjade Rangnick före lördagens seger mot West Ham, medan Sevilla sägs vara intresserade av Martial och Van de Beek – tidigare toppspelare i Ajax – skulle säkert ha friare.

Det har tidigare antytts att de röda djävlarna skulle vara ovilliga att minska truppens storlek på grund av risken att det skulle bli ont om folk i händelse av ett utbrott av coronavirus.

Manchester United Fotboll

Men Rangnicks senaste kommentarer verkar tyda på att United kommer att arbeta med de spelare som ser sin framtid någon annanstans. ”Jag vet inte [vad som kommer att hända]”, sade den tillfälliga managern. ”Jag vet vilka spelare som skulle vilja lämna.

”Jag vet att det pågår en del förhandlingar med klubbar men jag är inte inblandad i det. Jag kommer förmodligen att bli postad och informerad om något händer. Vi får alla vänta och se vad som händer.”

Lingard och Martial längre ner i truppen

Lingard och Martial har befunnit sig allt längre ner i hackordningen allteftersom säsongen har gått. I och med att tonåringen Anthony Elanga har kommit in i laget har även Marcus Rashford fått nöja sig med en roll på bänken och gjort mål som inhoppare i Uniteds två senaste matcher.

”Vi har många yttrar och enastående spelare på den positionen”, säger Rangnick. ”Jadon [Sancho] var inte tillgänglig [mot West Ham], men vi har många spelare för dessa två positioner och Marcus är en av dem. ”Just nu, ja, han gjorde två mål i två raka matcher när han kom från bänken, men hans ambition är förstås att spela regelbundet från start.

”Och om han kontinuerligt spelar på en hög nivå och gör mål är det naturligtvis den bästa vägen tillbaka i laget och att spela från början.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *