Solskjaer: Om Ole Gunnar får sparken – Vem ersätter?

Vem skulle kunna finnas på Manchester Uniteds lista för att ersätta Ole Gunnar Solskjaer? Även om Manchester United kan gå in i oktober månads landslagsuppehåll sittande i topp-fyra, täcker det inte det som har varit en i stort sett inkonsekvent start på 2021/22-kampanjen.

Läs mer om fotboll i bloggen.

Inkonsekvent ledarstil

När man kastade bort ledningen på Old Trafford på lördagseftermiddagen när man såg Everton knipa ett välförtjänt 1-1 oavgjort resultat har vissa delar av United-fansen gjort klart att de inte tror att Ole Gunnar Solskjaer är mannen som kan föra dem framåt.

Med sin nordiska tränare som går in på sin fjärde säsong med de tidigare Premier League-mästarna, är det många från hela England som anser att detta är Solskjaers säsong för att äntligen starta en seriös titelkampanj. De röda har dock visat en del europeiska problem sedan de inledde sitt Champions League-äventyr förra månaden och har inte lyckats få någon fart inför det andra landslagsuppehållet.

Cristiano Ronaldo inte nöjd efter Everton matchen

Med den återvändande ikonen Cristiano Ronaldo som var en frustrerad figur efter lördagens 1-1 mot Everton har vi tagit en titt på några potentiella kandidater som skulle kunna vara på väg att ersätta Solskjaer.

tranare fotboll

Erik ten Hag – 33/1

Erik ten Hag har starkt kopplats samman med en potentiell flytt till Tottenham under sommaren som en kandidat till att ersätta Jose Mourinho på heltid, och har bara fortsatt att få ett ganska gott rykte från hela Europa.

51-åringen har lett Ajax till toppen av Eredivisie, trots att han led en chockartad 1-0-förlust mot Utrecht i helgen, och har fått en rad fans från hela kontinenten för sin ungdomliga inställning.

Den före detta Bayern München-tränaren, som för två år sedan tog sig till stjärnstatus som manager efter att ha lett Ajax till semifinal i Champions League på en fantastisk resa, har återigen sett sitt lag sätta ytterligare en europeisk markering.

De holländska jättarna har lyckats få ut det bästa av den tidigare West Ham-missanpassade Sébastien Haller och har inlett säsongens Champions League-äventyr med två raka segrar. Om Manchester United skulle vilja ta med sig Ten Hag över till Premier League kan de dock få hård konkurrens från en annan europeisk tungviktare.

Det verkar alltmer troligt att Ronald Koeman kommer att få lämna Barcelona, och Marca rapporterade i måndags att Ajax-chefen är ett av de viktigaste namnen på deras lista.

Antonio Conte – 18/1

Medan Solskjaer kanske fortfarande väntar på att få med sig ett silverföremål till Old Trafford när han går in i sin fjärde säsong på tränarstolen har Antonio Conte bara fortsatt att få ett rykte som en seriesegrare på senare tid.

Han chockade många i Italien förra säsongen när han ledde Inter Milan till sin första Serie A-titel på tio år och den tidigare Juventuschefen fick också mycket beröm för att han förvandlade Romelu Lukaku till en av Europas mest livsfarliga målskyttar.

Conte misslyckades dock med att komma överens om nya villkor med San Siro-hierarkin med tanke på Inters ekonomiska problem och befinner sig nu som en fri agent som väntar på ett nytt äventyr.

52-åringen, som också var en av kandidaterna på Tottenhams önskelista under sommaren, har inte gjort någon hemlighet av att han redan vill hoppa tillbaka direkt till en ny utmaning någonstans i Europa.

Även om Conte kanske har fått ett rykte om sig att vara en av de svårare managerna för folk bakom kulisserna att arbeta med, har den numera före detta Inter Milan-managern ett CV som talar för sig själv.

Han är känd för att ha lett Chelsea till Premier League-titeln 2017, har åtta stora troféer i sitt namn och skulle säkert kunna erbjuda Manchester United en riktig erfarenhet.

Zinedine Zidane – 12/1

Även om Conte kanske är ett tungt namn på listan över ledarfria agenter är han inte den enda tunga tränaren som väntar med spänning på sin nästa tjänst.

I och med att det under sommaren tillkännagavs att Zinedine Zidane skulle avsluta sin andra period i Real Madrid efter att de missade att behålla La Liga-kronan, har den franska ikonen tidigare kopplats samman med en flytt till Manchester United. Zidane ledde Los Blancos till tre raka Champions League-titlar under sin glansfulla tid på Bernabéu och kopplades starkt samman med de tidigare Premier League-mästarna mot slutet av Jose Mourinhos tid som ledare.

Zidane är ett tungt namn på alla sätt

Även om många trodde att 49-åringen skulle kunna ansluta sig till Juventus i vad som skulle ha varit en storartad återkomst till Turin, är Zidane fortfarande utan en ny utmaning.

Om Manchester United skulle återuppväcka sitt intresse för den tidigare Madridchefen skulle det också ge Zidane chansen att återigen arbeta med sin tidigare talisman Cristiano Ronaldo.

Zidane är känd för att ha ett nära förhållande när de samlade på sig en rad europeiska medaljer under sin tid tillsammans i den spanska huvudstaden, och det råder ingen tvekan om att Zidane vet hur han ska få ut det bästa ur den femfaldige Ballon d’Or-vinnaren.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *