Conte hyllar Spurs efter Bergwijns dramatiska seger i Leicester

Antonio Conte hyllade Tottenhams kämpaglöd efter att Steven Bergwijns dubbel i stopptid snuvade till sig en fantastisk 3-2-seger mot Leicester City i en Premier League-rytm. Spurs var på gränsen till att drabbas av ett första toppförlust under Conte efter att James Maddison satte Foxes i ledningen för andra gången i den 76:e minuten på King Power Stadium i onsdags.

Läs mer om engelska fotbollen

Conte ångar på med sitt Tottenham

Patson Daka hade öppnat målskyttet, men Harry Kane kvitterade i första halvlek med sitt 250:e klubbmål i karriären. Spurs såg ut att missa chansen att ta sig över de hårda rivalerna Arsenal till femte plats, men Bergwijn kom från bänken och stod för en sista hjälteinsats.

Den nederländske anfallaren kvitterade efter 95 minuters speltid och två minuter senare blev det ännu en otrolig dubbel match, när han rundade Kasper Schmeichel och sedan fick se sitt högerfotade avslut gå in i stolpen.

tottenham

Conte var stolt över Spurs kämpaglöd

Tottenhams huvudtränare Conte var stolt över hur hans lag kämpade ända till slutet och ansåg att de förtjänade alla tre poängen. Han sa till BBC Match of the Day: ”Jag tycker att vi visade idag att vi inte vill ge upp. Aldrig. Spelarna vet mycket väl vad vår filosofi måste vara. Vi måste kämpa till slutet och försöka få ett resultat.

”Att i dag förlora den här matchen var inte rätt. Vi skapade många, många chanser. Vi hade otur när vi släppte in ett mål. I slutet var vi väldigt bra. Och vi trodde till slutet. Vi ville ha tre poäng och vi förtjänade dem. ”Lagets reaktion var bra från början. Jag har hittat en grupp som från första dagen visat mig en vilja att arbeta med mig och personalen och att förbättra sig varje dag.”

Tottenham hade 27 försök då de utgjorde ett stort hot framåt, men såg sårbara ut bakåt.

Kane spelade på mycket hög nivå

Kane var enastående men kunde ha gjort ett hattrick, han styrde mot ribban och fick se ett skott rensas undan av Luke Thomas när Spurs slösade bort en hel del chanser.

Contes mannar är bara en poäng bakom fjärdeplacerade West Ham med tre matcher i hand på David Moyes lag, medan de är åtta poäng bakom Chelsea på tredje plats inför mötet med Europamästarna på söndag, men italienaren säger att de fortfarande är ett arbete i utveckling.

Han tillade: ”Vi vet att vi har en lång väg framför oss, men för mig är det viktigt att veta att de vill förbättra sig. Steg för steg måste vi höja vår nivå och förbättra kvaliteten. I dag spelade vi en bra match och om jag måste se en situation som vi behöver förbättra finns det nyckelmoment.

Man måste kontrollera spelet

”För mig är det svårt att säga något om vårt mål. Jag tycker att vi har en lång väg att gå och nu måste vi jobba. Vi vet varje väl att vi måste kämpa för att försöka nå vårt bästa resultat. Det kommer att bli väldigt svårt på grund av nivån på den här turneringen.”

Bergwijn hade inte gjort mål för Tottenham den här säsongen, men avslutade sin torka på ett spektakulärt sätt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *