Benzema siktar på Ballon d´Or: Det har alltid varit min dröm

Benzema siktar på Ballon d´Or: Det har alltid varit min dröm, säger Real Madrids huvudperson. Karim Benzema har förklarat att han är fast besluten att vinna Ballon d’Or efter att ha tagit huvudrollen i Real Madrid sedan Cristiano Ronaldos avgång. Den franske anfallaren har varit Madrids offensiva spjutspets och har tagit över kaptensbindeln efter Sergio Ramos avgång, vilket speglar hans ställning hos de spanska jättarna.

Se fotboll på TV idag.

Benzema är en jätte i Real Madrid

Med tre La Liga-titlar och fyra Champions League-vinster på 12 år har Benzema samlat på sig många silverpjäser under tiden med Los Blancos. Nu får han regelbundet individuella utmärkelser, och Benzema har klivit ut ur Ronaldos långa skugga och blivit talisman.

Gjort 20 mål/säsong de 3 senaste åren

Han har överskridit 20-målsgränsen i La Liga de senaste tre säsongerna och har nio mål på åtta matcher hittills under den här säsongen i den spanska högstaligan, där Madrid toppar tabellen. Med Lionel Messi som har gått vidare till Paris Saint-Germain har Benzema ett stort anspråk på att bli stjärnan i La Liga, och en första Pichichichi-trofé, som går till ligans bästa målskytt, är ett självklart mål.

Real Madrid La Liga

Nära i år att vinna priset

Inför sin 34-årsdag i december har Benzema kanske aldrig varit en mer trovärdig utmanare till Ballon d’Or, även om sådana som Messi, Jorginho och Robert Lewandowski kan förneka honom den här gången. De, tillsammans med Benzema, valdes ut på en lista i fredags.

Vill vinna Ballon d’Or

”Sedan jag var liten har det alltid varit en dröm för mig att vinna Ballon d’Or… det är drömmen för de flesta spelare”, säger Benzema till AS. ”Det är sant att fotboll är ett lagspel, men när du hjälper laget att vinna, när du är avgörande för triumfer, när du gör segermål, är det naturligt för alla spelare att sträva efter att vinna Ballon d’Or. ”Självklart kommer jag att arbeta så hårt jag kan för att vinna den trofén och jag hoppas att jag en dag kan uppfylla den dröm jag hade när jag var en ung pojke.”

Carlo Ancelotti prisar Benzema i pressen

Carlo Ancelotti, under de första veckorna av sin andra period som Madrids huvudtränare, talade glödande om Benzema i augusti och sade: ”Han är en mycket komplett spelare. Nu är han mer komplett än för fem år sedan.” Benzema känner att det personliga erkännandet har varit hårt förtjänat under hans tid i Spanien.

”Det är möjligt att det har varit en kamp ibland men det viktigaste är att folk gillar min spelstil, det är något som gör mig stolt och extremt glad”, tillade Benzema.

Effektiv med Ronaldo

Benzema var ett effektivt motspel till Ronaldo när han fortsatte att bli Madrids rekordmålgörare genom tiderna, men hyllningarna gick främst till portugisen, som lämnade för Juventus 2018.

Förra säsongen kom Benzemas 23 ligamål i en takt av ett var 126,13:e minut, vilket han bara har överträffat två gånger under en hel säsong i Madrid. De kom också från ett förväntat målantal på 18,81, vilket tyder på att han utmärker sig genom att ta de chanser som kommer i hans väg.

Hög procent

Hans skottomvandlingsgrad hittills under 2021-22 är 26,47 procent, vilket är högre än vad han har uppnått under en hel LaLiga-kampanj sedan han kom från Lyon 2009. Han beskrev sin roll i Madrid som ”en storebrorsfigur” och hjälpte till med spelare som Vinicius Jr. Det återstår att se om Benzema får sällskap i Madrid av sin franska lagkamrat Kylian Mbappe, som var måltavla för Los Blancos under det senaste transferfönstret.

Mbappe på väg till Real Madrid?

Mbappe är inne på det sista året av sitt kontrakt med Paris Saint-Germain och skulle kunna flytta gratis till Madrid nästa år. Benzema har sagt att det är ”en fråga om tid” och är övertygad om att Mbappe någon gång under sin karriär kommer att dra på sig den berömda vita tröjan.

Mbappe och Benzema trivs ihop i Frankrike

När han talade om den 22-årige anfallaren, som han har spelat tillsammans med för Frankrike, sa Benzema: ”Mbappe är en otrolig talang med sin fotbollsform och ännu mer med tanke på hans ålder. Han är också en riktigt bra kille och jag älskar att spela tillsammans med honom.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *