Xavi: Suarez förtjänar stående ovation

Suarez förtjänar en stående ovation när han återvänder till Barca – Xavi. Xavi hoppas att Atletico Madrids Luis Suarez får en stående ovation från Barcelonas supportrar på söndag, då han rankade uruguayanen tillsammans med Samuel Eto’o som ”den bästa moderna Barca-anfallaren”. Suarez lämnade Barca – under frustrerande omständigheter för den före detta Liverpoolstjärnan och hans nära vän Lionel Messi – 2020, då tränaren Ronald Koeman ansåg att han var överflödig.

Barcelona fick bakslag när Suarez tvingades bort

Barcas beslut gav bakslag då Suarez fortsatte att driva Atletico till sin andra La Liga-titel under Diego Simeone och gjorde 21 mål i högsta ligan förra säsongen. 35-åringen gjorde 198 mål för Barca mellan 2014 och 2020, vilket innebar att han gjorde ett mål var 120:e minut, och sade att han blev ”respektlöst” behandlad av klubben när de beslutade att skicka ut honom.

Xavi spelade tillsammans med Suarez under hans första säsong på Camp Nou och anser att anfallaren måste kategoriseras som en modern storspelare i Barca. ”Jag tycker att han förtjänar en stående ovation”, sade Xavi om Suarez på en presskonferens inför söndagens möte med Atleti.

”Den bästa moderna Barca-anfallaren, tillsammans med Eto’o. Han har varit fantastisk. Man måste välkomna honom med ära. ”Det är synd att han inte kunde lämna med en stor hyllning på grund av COVID.” Antoine Griezmann kan mycket väl bli partner till Suarez på topp, eftersom den franske anfallaren återvänder till sin moderklubb.

FC Barcelona fotboll

Griezmann mot sin gamla klubb

Griezmann har spelat fler La Liga-matcher för Atletico mot Barcelona utan att göra mål än någon annan motståndare (11). Xavi, å andra sidan, möter Atletico för första gången som tränare. Som spelare har han inte förlorat något av sina åtta senaste framträdanden mot Los Rojiblancos i tävlingen (W6 D2).

Barca skulle gå om Atletico om de vinner, men om Atletico triumferar kommer Diego Simeone att överträffa slovaken Ferdinand Daucik (234) för flest La Liga-segrar av en icke-spansk tränare i tävlingens historia.

Olika spelstilar för de båda La Liga lagen

På frågan om vad han tycker om Simeones spelstil sa Xavi: ”Det skulle inte vara Barcas stil, den skulle inte passa in, men det betyder inte att den inte har förtjänster och inte är konkurrenskraftig. ”Folk skulle inte förstå om vi var defensiva. De vinner och det är lagligt att spela så, men det är inte min stil. Det betyder inte att jag inte beundrar honom. Cholo är en fantastisk tränare, det är ingen kritik.”

Barca ligger långt efter La Liga-ledarna Real Madrid och Xavi förstår att hans prioritet är att säkra Champions League-kvalificeringen. ”Just nu vill jag komma in i Champions League och sedan utesluter jag inget med vetskap om svårigheterna”, säger han. ”Vi ligger 15 poäng efter med en match i ryggen. Vi måste vara realister.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *