Tuchel förstår beslutet att fortsätta säsongen i Premier League

”Vi accepterar utmaningen” – Säger Tuchel i Chelsea

Thomas Tuchel accepterar beslutet att Premier League-säsongen fortsätter under julhelgen och säger att Chelsea är redo för utmaningen att konkurrera på flera fronter. The Blues fick en sen begäran om att ställa in söndagens ligamöte med Wolves avslagen bland en rad frånvarande på grund av coronavirus och skador.

Coronavirus och skador

Chelsea hade bara fyra utespelare på bänken på Molineux för det mållösa oavgjorda resultatet när de tappade poäng för tredje gången på fyra toppmatcher. Det var bara en av fyra Premier League-matcher som gick av stapeln under helgen, sex andra matcher sköts upp eftersom klubbarna fortsätter att drabbas av COVID-19-fall i sina trupper.

chelsea

Tuchel var inte nöjd

Tuchel anklagade ligafunktionärerna för att riskera spelarnas välbefinnande genom att låta matchen genomföras under säsongens mest hektiska period för lagen. Men trots att även andra högt uppsatta personer uttryckte sin oro fattades ett beslut på måndagen om att spelschemat ska fortsätta som planerat under julen och in på det nya året.

Innan Chelsea tar sig an Aston Villa, Brighton and Hove Albion och Liverpool under de kommande 12 dagarna har Chelsea först en kvartsfinal i EFL Cup mot Brentford att förbereda sig inför på onsdag.

Trots att Tuchel fortfarande är utan ett antal spelare i första laget förstår han den svåra situation som klubbarna och arrangörerna befinner sig i för att se till att matcherna kan genomföras.

”Jag förstår att det inte är lätt att skjuta upp matcher, men för isolerade situationer som vår [mot Wolves] tyckte vi att vi hade ett starkt argument”, sade han vid tisdagens presskonferens före matchen. ”Jag delade mina tankar med alla och vi accepterar situationen. Vi accepterade utmaningen och vi kommer att acceptera nästa utmaning.

”Jag vet inte om det skulle hjälpa att stoppa säsongen och jag vill inte ge intryck av att jag har lösningen. Det var min tanke särskilt de senaste två dagarna kring Wolves-matchen och att komma in i den. Det var min oro.”

Tuchel var lite upprörd

Tuchel tillade: ”Jag skulle inte säga att jag är besviken över beslutet. Jag tycker att det skulle ha varit för enkelt. Jag har ingen lösning för schemat. Jag vet inte, det kanske bara hade fördröjt problemet.

”Det finns klubbar som lider mycket. Vi lider väldigt mycket för tillfället så det kanske vore bättre med ett kort uppehåll, men jag har ingen lösning eller en tydlig åsikt om vad vi kan göra för alla.” Tuchel bekräftade att N’Golo Kante inte kommer att ingå i matchtruppen inför mötet med Brentford, medan Trevoh Chalobah och Andreas Christensen är tveksamma till konditionen.

U23 spelare

De som testade positivt för coronavirus förra veckan kommer också att förbli borta, med undantag för mittfältaren Jorginho, vars test var falskt positivt. Ett antal U23-spelare har tränat med det utarmade första laget inför resan till Brentford i vad som blir den första matchen i EFL Cup mellan Londonklubbarna.

På frågan om det är frustrerande att Chelsea inte kan ställa upp med sin starkaste laguppställning på onsdag sa Tuchel: ”Ja, eftersom vi är så konkurrenskraftiga. Det är därför vi arbetar här, det är det som gjort dem till Chelseaspelare.

”Jag tycker absolut inte om att bedöma betydelsen av matcher eftersom man aldrig kan veta vad det kan göra med en. Det finns inget viktigare än att vinna och kämpa tillsammans. ”Det är inget nytt att spela tre matcher på en vecka men utan nio eller tio spelare är det en utmaning. Så vi kämpar lite grann, men vi hittar lösningar.”

Chelsea går bra i ligan

Chelsea har gått vidare från sina tre senaste kvartsfinalmatcher i EFL Cup, vilket skedde 2014-15, 2017-18 och 2018-19. The Blues har också vunnit sex av sina senaste sju möten med Brentford i alla tävlingar, inklusive en 1-0 ligaseger på Brentford Community Stadium den här säsongen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *