Klopp efterlyser mer öppenhet om positiva COVID-fall

Jurgen Klopp anser att mer transparens om COVID-19-fall skulle vara till hjälp när Premier League går in i en hektisk festperiod. Två matcher – Brighton and Hove Albion mot Tottenham och Manchester Uniteds resa till Brentford – har skjutits upp den senaste veckan på grund av utbrott av coronavirus hos Spurs och United.

Spurs hade 13 medlemmar i sitt läger som smittades av viruset förra veckan, medan United stängde sin Carrington-träningsanläggning i måndags efter ett antal positiva resultat.

Många positiva testresultat

I måndags meddelade ligan att 42 positiva testresultat från spelare och klubbfunktionärer hade returnerats, vilket är ett rekord för en enda vecka sedan testerna inleddes.

Ligans 20 klubbar har kommit överens om att vidta extra åtgärder för att undvika ytterligare uppskjutningar, genom att införa dagliga tester för alla spelare och personal på träningsanläggningar. Klopp är nöjd med åtgärderna, men är förvirrad över varför det inte kan finnas mer öppenhet när det gäller vem som har testat positivt.

Liverpool

”I Premier League skulle det vara bra att förstå exakt vad det är. Jag förstår inte varför vi inte är mer öppna”, sade han under en presskonferens på onsdagen.

”Många människor fångar COVID. Om jag fångar det, förhoppningsvis inte, skulle det vara helt okej för mig att säga det. Varför döljer vi spelare, och ingen vet hur många spelare som har det. Kom igen, säg det, då kan alla förstå varför du inte kan spela.

”Jag skulle föredra det, men jag är inte säker på om det är möjligt ur juridisk synvinkel, men det skulle vara till hjälp. När vi spelar mot Tottenham på söndag, okej om de spelar imorgon kväll kan vi ha en uppfattning men vi har för närvarande ingen aning om vilka som kan spela eller inte.

”Det är annorlunda än vanliga förberedelser inför matcher. Det är inte det viktigaste ämnet men det visar att informationen skulle kunna vara annorlunda, men jag vet inte om det är möjligt. ”Vi är alla i samma situation som människor, jag vet inte varför vi ska dölja det. Lite mer öppenhet skulle vara till hjälp.”

Många vaccinerade i Liverpool

Klopp, som avslöjade att de flesta i Liverpools trupp redan har fått en tredje boostervaccinationsdos, fick också frågan om spelarnas vaccinationsstatus kan komma att spela in när han bestämmer sig för att värva en spelare i framtiden.

”Vem vet vilken situation vi kommer att befinna oss i när vi börjar skriva kontrakt med spelare igen”, svarade han.

”Hela grejen, vaccinationsgrejen är för mig en fråga om solidaritet, lojalitet och samhörighet. Vi har chansen att hjälpa inte bara oss själva utan även andra. Det finns inte två möjliga svar, det finns ett svar, så man gör det, det är så jag förstår det.

Dubbelvaccinerade och boosterdos

”Det är inte bara truppen. Alla som arbetar här på träningsområdet är minst dubbelvaccinerade och kommer att få en booster så snart som möjligt. Jag vet verkligen inte, missförstå mig inte, vad jag än säger nu kan du få rubrikerna ’Klopp kommer bara att skriva kontrakt med vaccinerade spelare’.

”Jag har inte tänkt på det. Inte en sekund. Om man signerar en spelare signerar man dem av många anledningar. Om det kommer att vara ett av dem vet jag inte ännu.”

Rapporter på onsdagen hävdade också att Afrikanska fotbollsmästerskapen, som planeras äga rum i Kamerun under januari och februari, kan komma att skjutas upp på grund av ökande fall av viruset i delar av Europa och Afrika, som tillskrivs Omicron-varianten.

Nyckelspelarna Mohamed Salah och Sadio Mane ska delta i turneringen, men Klopp har inte fått något besked om huruvida den kommer att genomföras.

”Det finns inget att säga, myndigheterna måste bestämma”, sade han.

”Vi vet inte exakt när [spelarna kan åka]. Det kommer att finnas ett ögonblick när landslagstränarna tillkännager sina planer. Vi försöker vara med i samtalen men besluten kommer att fattas någon annanstans.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *