Rashford: Tror Ronaldo kan vara bra för troféjakt

Rashford hoppas att Ronaldo kan vara Man Utd-katalysator i troféjakten. Marcus Rashford är glad över att ha Cristiano Ronaldo tillbaka på Old Trafford och hoppas att superstjärnan kan ge ”en knuff” för Manchester United att vinna troféer.

Se fotboll idag här

Ronaldo bäste målgörare hittills

Den portugisiska anfallaren gjorde en sensationell återkomst till den röda halvan av Manchester på deadline day i år och har sedan dess gjort fem mål på bara sex framträdanden i alla tävlingar – det mesta av alla spelare i klubben.

36-åringen har gjort det trots att han ligger på tredje plats i United den här säsongen när det gäller antalet skott (23) och har den bästa konverteringsgraden (21,74 procent) av alla spelare i klubben som har tagit minst åtta skott.

Manchester United Blogg

Toppelit för honom

Ronaldos avslut och förmåga att hitta farliga lägen är helt klart fortfarande på elitnivå, och anfallaren överträffar något sitt förväntade målantal på 4,27 – den högsta noteringen av alla Unitedspelare med marginal, med Bruno Fernandes på andra plats med 2,44.

Utan Ronaldo vann United senast silver 2017, med en dubbelvinst i EFL Cup och Europa League under Jose Mourinho, och har inte vunnit Premier League sedan Sir Alex Ferguson gick i pension 2013. Rashford tror dock att om den femfaldige Ballon d’Or-vinnaren Ronaldo är tillbaka kan det bli den katalysator som klubben behöver i sin jakt på framgång.

Klubblegendar i United

”[Att ha Ronaldo tillbaka i klubben är] en fantastisk känsla för mig som spelare, men också som fan av klubben”, säger Rashford till BBC Breakfast.

”Det är alltid trevligt när en klubblegend hittar tillbaka till klubben. Att få spela med honom tillbaka på Old Trafford är en fantastisk känsla och ger oss förhoppningsvis en knuff att börja vinna fler troféer.”

Rashford är framtiden

Rashford har inte spelat för klubb eller land sedan Englands straffläggningsnederlag mot Italien i finalen av Euro 2020 på grund av en axelskada. Three Lions-stjärnan missade bara fyra matcher för United 2020-21 och gjorde 57 framträdanden i alla tävlingar där han gjorde 21 mål och 12 assist.

Bland utespelare i Europas fem bästa ligor var Rashfords 4 153 minuter den 16:e mest spelade förra säsongen, med Aaron Wan-Bissaka (4 707) som toppar den listan.

Rashford har blivit hedersdoktor

Under anfallarens fem hela säsonger som seniorspelare i United gjorde Rashford 253 framträdanden, näst efter Manchester Citys Bernardo Silva (255) under den tiden. 23-åringen – som nyligen tilldelades en hedersdoktorsexamen från University of Manchester på grund av sin kampanj mot barnfattigdom – återvände till full träning i början av oktober och hoppas kunna vara tillbaka i spel förr snarare än senare.

Rashford på väg att bli fullt frisk

”Mitt tillfrisknande skulle jag inte säga är på väg att ta slut, för jag måste naturligtvis fortsätta att ta hand om det, men jag är på en mycket bättre plats fysiskt och mentalt”, tillade Rashford.

”Förra året var en väldigt lång säsong för mig, jag fick den här skadan i slutet av september och gradvis blev det lite värre, men nu är jag helt fri från den, jag känner mig mycket bättre fysiskt och mentalt.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *