Rafa Benitez i Everton: Blir han ersatt av någon av dessa?

3 arbetslösa managers som kan ersätta Rafa Benitez i Everton

Även om Everton kan ha snott det fantastiska sena segermålet mot Arsenal förra veckan, verkar det som att det bara kan ha varit en allt för liten uppryckning för Toffees.

Eftersom Rafa Benitez kämpande lag verkligen inte lyckades bygga vidare på det momentumet, visade Rafa Benitez ännu en enormt oroväckande uppvisning på Selhurst Park på söndagseftermiddagen när de led en 3-1-förlust i huvudstaden.

Fortfarande ligger man på en 14:e plats och verkar vara långt ifrån någon form av europeisk anstormning, och det är ingen hemlighet att Benitez har misslyckats med att vinna över stora delar av Goodison Park-fansen sedan han återvände till Merseyside i somras.

Få vinster på senaste tiden

Den förre Liverpoolchefen har bara vunnit en av sina tio tidigare Premier League-matcher och känner nu att trycket på hans position ökar efter vad som har blivit en mardrömsrutin.

Vi har tagit en titt på några kandidater som skulle kunna vara ett alternativ till att ersätta Benitez på Goodison, eftersom de anses vara de främsta kandidaterna till att bli nästa manager i toppskiktet som får sparken.

Nuno Espirito Santo

Innan Nuno Espirito Santo tog steget till Tottenham tidigare i år rapporterades det flitigt att den tidigare Wolves-chefen var i diskussioner om att ersätta Carlo Ancelotti på Merseyside.

Även om Everton kan ha missat ett av sina potentiella alternativ under sommaren kan dock Blues hierarki frestas att återuppta diskussionerna med Nuno förr snarare än senare.

47-åringen stod ut med vad som snabbt blev en riktig kamp i norra London och klarade sig bara 17 matcher i Tottenhams tränarbänk när han fick sin avskedsorder den 1 november.

Även om en del Everton-fans kanske oroas av Nunos ganska oroande problem under sin korta tid i Spurs, så har han en rad Premier League-erfarenheter och har inte gjort någon hemlighet av att han vill hoppa tillbaka direkt.

Frank Lampard

Även om det förra månaden såg ut att vara så gott som spikat att Frank Lampard skulle bli den nya mannen i Norwich, står den före detta Chelsea-ikonen fortfarande utan en ny utmaning.

Den före detta engelske lagkaptenen, som klargjorde att han är desperat efter att få igång sin managerkarriär, har nu stått vid sidan om sedan han lämnade Stamford Bridge i januari.

Även om Lampard kan ha varit besviken över att se sin regeringstid ta slut efter att ha lett Blues till en topp fyra-placering, skulle en potentiell återkomst på Goodison Park kunna matcha 47-åringens kriterier.

Lampard har fått mycket beröm för sin offensiva inställning under sin tid i Derby i Championship och det råder ingen tvekan om att en ankomst av Lampard till Goodison Park skulle ge Everton-fansen ett rejält uppsving både på och utanför planen.

Andrea Pirlo

När Ancelotti tog beslutet att återvända till Real Madrid under sommaren, kan Everton vara intresserade av att utnämna en annan superstjärna om de väljer att skiljas från Benitez?

Även om Toffees kanske har en del ekonomiska problem bakom kulisserna är det inte första gången som de kopplas ihop med en potentiell flytt för Andrea Pirlo.

42-åringen är ett annat namn som rapporterats finnas med på Evertons lista för att ersätta Ancelotti, men han har varit utan jobb sedan han lämnade Juventus i somras efter en berg- och dalbana i Turin.

Men även om Pirlo är ett namn som verkligen är mycket attraktivt i hela Europa, skulle hans ankomst vara en riskabel utnämning med tanke på hans brist på tränarerfarenhet, trots att han ledde Juve till en topp fyra-placering förra säsongen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *