Tuchel arg om rivaler använder covid regeln nu

Thomas Tuchel förklarade att han skulle bli ”mycket arg” om någon av Chelseas rivaler orättvist utnyttjar Premier Leagues COVID-19 regler för nödutskjutningar. Chelseas huvudtränare blev frustrerad i december när en ansökan om att få Blues match mot Wolves uppskjuten efter en rad positiva fall i Tuchels trupp avslogs.

Tuchel ”skulle bli mycket arg” om Chelseas rivaler utnyttjar Premier League-reglerna

Vid det tillfället kämpade ett försvagat Chelsealag till ett 0-0 oavgjort resultat på Molineux, och Tuchel insisterar på att han alltid har gjort allt han kunnat för att ställa upp med ett lag under pandemin.

Vid sin presskonferens på fredagen inför en resa till Manchester City fick den tyske tränaren frågan om han kände att andra lag kanske försökte tänja på reglerna och ta hänsyn till spelare som inte var tillgängliga på grund av skada eller deltagande i Afrikanska nationernas cup när han sökte uppskov.

chelsea

Chelsea tvingades spela fast de hade utbrott av covid i truppen

”Jag hoppas verkligen att det inte är så”, sade Tuchel, ”för annars skulle jag bli väldigt, väldigt arg, för vi gör allt för att få matcherna att bli av. ”Vi tvingades spela när vi trodde att vi kanske inte skulle spela, så jag kan bara starkt hoppas att reglerna är samma regler för alla.”

Premier League har kartlagt riktlinjer för klubbarna att följa när det gäller att begära uppskov på grund av COVID-19-faktorer.

Där anges att när en klubb inte kan ställa upp med 13 utespelare från sin trupplista – eller genom att använda ”lämpligt erfarna” U21-spelare – kommer en match att skjutas upp.

Chelsea har formidabla resurser, även med skador, sjukdomar och AFCON-frånvaro

De har också återkallat Kenedy från ett lån i Flamengo, vilket ger den 25-årige yttern en chans att återuppliva sin karriär på Stamford Bridge. Han spelade senast för The Blues under säsongen 2017-18 och har sedan dess varit utlånad till Newcastle United, Getafe, Granada och Flamengo.

Med Ben Chilwell skadad och frånvarande under överskådlig framtid behövde Tuchel extra alternativ på vänsterkanten. Han tror att Kenedy, trots att han spelat en stor del av sin karriär som anfallare, kan visa sig vara skicklig som vänsterytter.

”Kenedy är tillbaka och jag är väldigt glad över det”, säger Tuchel. ”Det är en enorm möjlighet för honom att göra sitt avtryck i den här klubben och i det här laget. ”Vi kan inte säga att Kenedy är lösningen. Han kan vara lösningen, men situationen har inte förändrats, vi har långtidsskador med ytterbackarna.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *