Värdstäder : AL WAKRAH – Ishall: Al Wakrah

Efter Rysslands framgångsrika värdskap för VM har manteln gått vidare till Qatar, och fans av turneringen kommer definitivt att vara intresserade av att lära sig mer om Qatar och allt som landet har att erbjuda turister.

Gästerna kommer definitivt att vara intresserade av att lära sig var aktiviteterna och matcherna som kommer att hållas kommer att äga rum för att få en känsla för den lokala kulturen och vädret.

Det finns några arenor som ännu inte är färdiga. Berömda arkitekter från hela världen var ansvariga för arenornas unika utformning. Alla dessa arenor fångar inte bara kärnan i Qatars kultur, utan de är också lättillgängliga, bekväma och miljövänliga, och de kommer att lämna ett stort arv till Qatars folk.

I följande inlägg kommer vi att ta en mer djupgående titt på flera av VM 2022-stadionerna som byggdes från grunden. I dag kommer vi att koncentrera oss på den stadion som ligger i en av värdstäderna, Al Wakrah.

vardstader qatar VM 2022

Om Al Wakrah Stadium

Al Wakrah Stadium, som kommer att vara värd för fotbolls-VM 2022 och som utformades av den framlidna Zaha Hadid, har just öppnats för allmänheten i Qatar. Den 16 maj 2019 var arenan värd för Amir Cup-finalen. Enligt rapporter från lokala tjänstemän köptes alla 40 000 tillgängliga platser inne på stadion för evenemanget.

Anläggningen, som kommer att hålla matcher ända fram till kvartsfinalstadiet i fotbollsevenemanget, presenterades för allmänheten för allra första gången 2013, och byggandet av den inleddes året därpå.

Anläggningen, som byggdes av Zaha Hadid och ligger i en av de delar av Qatar som har varit kontinuerligt bebodd under längst tid, har kallats en ”extraordinär” arena för en spännande stad.

Supreme Committee for Delivery & Legacy, som är den organisation som ansvarar för att tillhandahålla bollplaner och anläggningar för VM, lovar också att backarna också kommer att hitta så mycket att göra före och efter matcherna.

Bland dessa aktiviteter finns saker som att ta en promenad längs vattnet, shoppa unika lokala varor på Souq och lära sig om områdets rika historia på ett museum.

Koncept och design

Eftersom stadions tak är helt infällbart kan det användas under hela året. Det har också utrustning som kan kyla ner åskådarplatserna till 18 grader Celsius (64 grader Fahrenheit) och spelplanen till 20 grader Celsius (68 grader Fahrenheit).

På grund av byggnadens modulära karaktär kommer stadions kapacitet att minskas till 20 000 platser efter VM:s slut, och alla oanvända biljetter kommer att ges till idrottsorganisationer i andra länder. Därefter kommer Al-Wakrah Sports Club att kalla stadion för sin hemmaplan när de ansluter sig till ligan.

Designen, som utformats av Zaha Hadid, tar sin utgångspunkt i seglen på gamla dhow-båtar och syftar till att uppmärksamma regionens traditionella yrken, som fiske och pärlfiske. Utsikten inifrån arenan är lika hisnande som utsikten utanför.

Stadions tak bärs upp av böjda balkar som liknar ett fartygs skrov, och dessa balkar gör att ljuset kan tränga in i arenan.

Kapacitet

Denna arena i den södra staden Al Wakrah, som har en kapacitet på 40 000 personer och även kallas Al Janoub Stadium, gjorde sin debut den 16 maj 2019, då den var värd för finalen i Amir Cup.

Stadion är en del av ett större idrottskomplex som även omfattar rid- och cykelbanor samt butiker, restauranger och idrottsklubbar.

Efter avslutningen av fotbolls-VM kommer antalet platser på arenan att minskas till 20 000, vilket kommer att säkerställa att deras matcher i Qatar Stars League har en spännande atmosfär.

Det är inte bara turister från andra länder som kan uppskatta skönheten på denna plats. Ett antal nya bekvämligheter, inklusive en skola, en bröllopssal, cykel-, rid- och joggingbanor, restauranger, marknadsplatser, gym och parkmark, håller för närvarande på att byggas i nära anslutning till Al Janoub Stadium.

Invånarna kommer att få betydande långsiktiga fördelar av initiativet, som också kommer att bidra till att ytterligare stärka sammanhållningen i deras redan starka samhälle.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *