Rangnick är inte orolig för Ronaldos raseriutbrott

Ralf Rangnick var inte överdrivet bekymrad över Cristiano Ronaldos reaktion när han blev utbytt i Manchester Uniteds 3-1-seger mot Brentford. United tog sin första Premier League-seger för 2022 på onsdagen, där Anthony Elanga, Mason Greenwood och Marcus Rashford gjorde målen innan en sen Ivan Toney-tröst.

Mer om den engelska fotbollen

Man Utd hade tur i första halvlek

Besökarna hade tur som inte låg under i paus men gjorde en enormt förbättrad insats i den andra halvleken, där Ronaldo spelade en roll i Greenwoods mål när han bröstade in bollen i Bruno Fernandes väg innan han satte 20-åringen på plats.

Greenwood och Ronaldo drogs ut nio minuter senare, och Rashford och Harry Maguire kom in på planen när Rangnick bytte till en fembackslinje. Ronaldo verkade irriterad när han gick iväg och det missnöjet fortsatte att emanera efter att ha suttit på bänken, anfallaren sågs till synes fråga Darren Fletcher varför de hade valt att ta ut honom.

Manchester United Fotboll

Ronaldo är intensiv i sitt agerande

Efter Rashfords mål kunde Rangnick ses tala i Ronaldos öra och situationen verkade vara avdramatiserad. ”Det är normalt, som anfallare vill han göra mål”, sa Rangnick till BT Sport innan han fortsatte att förklara sitt beslut.

”Han kom tillbaka från en liten skada, så för mig var det också viktigt att tänka på att vi också har en annan match om tre dagar. ”Å andra sidan hade vi 2-0, samma poäng som på Villa Park, och jag bestämde mig för att se till att vi försvarade den ledningen den här gången och jag tror att det var rätt beslut att byta till en back fem.

De höll ifrån i andra halvlek

”Vi gjorde det tredje målet, vi hade velat hålla nollan men tyvärr lyckades vi inte med det, men vi såg åtminstone till att inget mer hände.”

United var skyldiga David de Geas prestation då han gjorde sju räddningar under matchens gång och ökade sin säsongssumma till 81 – 11 fler än någon annan målvakt i Premier League.

Spanjorens form har varit exceptionell den här säsongen och hans 6,2 ”goals prevented” är den bästa siffran bland målvakterna i toppstriden. Rangnick erkände att United inte nådde upp till förväntningarna i den första halvleken, innan han hyllade De Geas briljanta form.

De Gea i toppform i år

På frågan om han var tvungen att vara tuff i halvtid sa Rangnick: ”Jag skulle inte säga att det var en stark konversation [som fördes] men det är klart att vi var tvungna att ändra på några saker.

”I första halvlek var vi inte bra i nästan alla aspekter av spelet: slarviga passningar, inte tillräckligt starka i 50:50-situationerna, vi gav bort nästan varannan boll. ”Sedan i den andra halvleken var vi mer angelägna, vi attackerade dem högre upp på planen och fattade rätt beslut vid kontringar, och vi gjorde mål – det var den stora skillnaden.”

De Gea rankas väldigt högt just nu

Om De Geas insats tillade han: ”Han har gjort det de senaste veckorna. Briljanta räddningar i första halvlek, [han är] en av de bästa målvakterna i världen just nu skulle jag säga.” Segern för United förde dem vidare till 35 poäng, jämnt med Arsenal på sjätte plats, även om Gunners har spelat en match mindre.