Trippier måste bestämma om han vill till Newcastle, säger Simeone

Diego Simeone insisterade på att Kieran Trippier är en viktig spelare för Atletico Madrid men antydde att högerbacken kan lämna klubben i samband med att det talas om en flytt till Newcastle. Eddie Howes lag går in i sitt första transferfönster efter det saudiarabiskt finansierade övertagandet i oktober, och Newcastle uppges ha lagt ett formellt bud för att göra Trippier till den första värvningen i sin nya era.

Newcastle inleder ny era nu

Den erfarne Trippier har upprepade gånger kopplats samman med en övergång till Newcastle mitt under säsongen, efter att ha imponerat under sin tid i den spanska huvudstaden, och har även tidigare föreslagits som ett mål för Manchester United, Arsenal och Everton.

Trippier, som anslöt sig till de regerande La Liga-mästarna från Tottenham i juli 2019, har hunnit med 67 framträdanden i högsta ligan för Atletico, medan Howe tidigare har varit chef för 31-åringen när paret korsade sina vägar i Burnley 2012.

Atletico Madrid

Simeone säger att Trippier måste bestämma sig

Atleticos huvudtränare Simeone tog upp transferspekulationerna i lördags då han uttryckte sin beundran för Trippier, även om han medgav att managers inte kan påverka spelares beslut att lämna. ”Kieran Trippier måste bestämma om han ska lämna eller inte”, sade Simeone till reportrar på nyårsdagen vid sin presskonferens.

SE hur Trippier gör nu inom kort

”Vi kommer att gå vidare efter hans beslut. Vi har alltid haft dessa situationer där mycket bra spelare har möjlighet att lämna. ”Det kommer att bero på vad spelaren vill. Vi kommer sedan att leta efter lösningar. Vi tränare kan inte göra för mycket när det gäller spelarnas beslut. Vi kan bara berätta för Trippier hur viktig han är för laget.”

Trippier har knappast utmärkt sig för sitt nuvarande lag den här kampanjen och har inte lyckats registrera ett mål eller en assist på 17 matcher i alla tävlingar, men hans tidigare framträdanden för Tottenham belyser den kvalitet som Newcastle skulle förvärva.

Newcastle United

Newcastle kommer bli spännande om ett par år

Han skapade 49 chanser på 27 Premier League-matcher 2018-19, den tredje högsta siffran för försvarare bakom endast Lucas Digne (71) och Andy Robertson (51), samtidigt som han spelade åtta och nio matcher färre än de respektive ytterbackarna.

Hans tillägg skulle erbjuda Howe ett offensivt utflöde och den tidigare Bournemouth-managern hoppas också att ytterbacken kan stärka Newcastles försvar, som släppte in 80 ligamål 2021 – det mest insläppta av ett Premier League-lag under ett kalenderår.

Howes lag ligger för närvarande på 19:e plats, har bara vunnit en gång på sina 19 första ligamatcher och samlat ihop bara 11 poäng.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *