Vad är FIFA Foundation?

FIFA Foundation är en oberoende organisation som introducerades 2018 och som har som uppdrag att utnyttja fotbollssporten för att få stöd för vissa ändamål som kan förbättra samhället.

De aktiviteter och evenemang som genomförs av stiftelsen, såsom VM, syftar till att hitta lösningar på sociala problem som påverkar unga individer, reparera skadade idrottsanläggningar, stärka kvinnor, stödja gratis idrottsutbildning och ge ett positivt budskap om fred och idrottsanda till världen.

Här är de viktigaste programmen som stöds av FIFA Foundation

Bild: Wikimedia

Stiftelsens gemenskapsprogram

Foundation Community Program syftar till att samarbeta med andra ideella organisationer för att använda fotboll för att främja social förändring och utveckla livet för marginaliserade individer runt om i världen.

Inom ramen för detta program söker FIFA Foundation ekonomiskt stöd för att finansiera program som kan bidra till att lösa problem som påverkar ungdomar, t.ex. hälsa, utbildning, missbruk och ojämlikhet mellan könen.

Återhämtningsprogram

Återhämtningsprogrammet hjälper vissa samhällen runt om i världen som drabbats hårt av naturkatastrofer och oundvikliga händelser som krig och förflyttningar. Organisationen strävar efter att samla stöd och solidaritet och tillhandahålla akut finansiering för att hjälpa dessa offer att komma tillbaka på fötter.

Inom ramen för återhämtningsprogrammet finansierar organisationen också reparationer av skadade skolor och idrottsanläggningar.

FIFA:s program för legender

FIFA Legends Program förenar tidigare FIFA World Cup-spelare och från herr- och damfotbollen för att stödja ändamål som stöder flera välgörenhetsuppdrag runt om i världen. FIFA Foundations ambassadörer kommer att stödja stiftelsens välgörenhetsprogram.

Programmet Fotboll för skolor

Programmet Football for Schools inrättades för att utnyttja fotbollsspelet i skolor som ett sätt att ge ungdomar från barndom till tidig tonårstid roligt och utbildning om viktiga färdigheter.

Programmet syftar också till att öka medvetenheten om några av de sociala problem som ungdomarna står inför just nu, såsom mobbning, missbruk och fattigdom. Programmet främjar också en god, hälsosam och aktiv livsstil för att hjälpa ungdomarna att bli mer vältränade och friska.

Nyligen donerade FIFA Foundation 11 miljoner fotbollar till skolor i de länder som ingår i FIFA:s 211 medlemsförbund. Man räknade med att minst 700 miljoner barn kommer att dra nytta av programmet. Det finns även andra projekt som är under utveckling, men så snart den globala pandemin går tillbaka kommer de att genomföras i full skala.

Campusprogram

Campusprogrammet är ett relativt nytt projekt från FIFA Foundation som lanserades i maj 2021. Programmet syftar till att ge unga pojkar och flickor från fattiga samhällen en möjlighet att delta i fotbollsmatcher som VM 2022 och hjälpa dem att utveckla sin personlighet och sina färdigheter i en säker miljö.

Programmet konceptualiserades ursprungligen 2020 och inrättades officiellt 2021 i Jerevan i Armenien.

Flyktingprogrammet

Flyktingprogrammet håller för närvarande på att utformas och kommer snart att lanseras. Programmet är inriktat på att ge hjälp och stöd till flyktingar och fördrivna personer genom att uppmuntra dem att delta i fotbollsaktiviteter och bygga idrottsinfrastrukturer för dem.

Det har också utformats för att främja social integration med hjälp av fotboll och för att hjälpa flyktingarna att förbereda sig för att återvända till samhället och hjälpa dem att komma tillbaka på fötter.

Program för frivilligarbete för anställda

Employee Volunteer Program ger FIFA-anställda möjlighet att använda en del av sin årliga ledighet för att frivilligt delta i välgörenhetsinstitutioner som stöder FIFA Foundations program.

Slutsats FIFA Foundation

FIFA Foundation är en ideell organisation som utnyttjar fotbollsspelet för att stödja goda ändamål. Detta kommer att hjälpa individer, särskilt ungdomar, att utveckla sitt självförtroende och sina färdigheter med hjälp av fotbollsspel som FIFA World Cup 2022.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *