Xavi kritiserar beslutet att inte skjuta upp Barcas Mallorca-resa

Xavi anser att det är ”galet” att tvinga Barcelona att spela mot Real Mallorca på söndag på grund av Blaugranas 17 frånvaro i första laget. Barca drabbades av en våg av COVID-19-fall under vinteruppehållet, med så många som 10 spelare som testades positiva för sjukdomen.

Barca ligger efter schemat med träning pga Covid

En av dessa – Samuel Umtiti – har sedan dess returnerat ett negativt test vilket innebär att han tekniskt sett är tillgänglig för söndagens resa, även om han inte anses vara matchduglig efter att inte ha kunnat träna den senaste veckan. Dessutom saknar Xavi fem spelare på grund av skador, Sergio Busquets är avstängd, Yusuf Demir förhandlar om sin avgång och Ferran Torres, som ändå är skadad, kan inte registreras förrän tidigast på måndag.

FC Barcelona fotboll

La Liga skjuter inte ofta upp matcher

Medan uppskjutningar har blivit vanliga i andra tävlingar, till exempel Premier League, gör reglerna i La Liga sådana situationer mycket mer sällsynta. Lagen måste fortfarande spela så länge de har 13 tillgängliga spelare från sina första och andra lag. Klubbarna måste fortsätta att följa regeln som föreskriver att minst sju spelare som är registrerade i seniorlaget ska vara på planen samtidigt.

Men detta minimum kan sjunka till fem spelare om lagen har färre än sju professionella spelare som kan väljas ut – i princip kommer deras matcher inte att skjutas upp så länge Barca kan nämna fem spelare i första laget i en startelva, till Xavis stora frustration.

Xavi kritisk till att spela

”Det är meningslöst att spela i morgon”, sade Xavi till reportrarna på lördagens presskonferens före matchen. ”Vi befinner oss i en extrem situation. Vi har mellan 17-18 skadade, det beror på Umtiti, som i dag har testats negativt men som inte har tränat på en vecka.

”Det är dags att avbryta matchen. På det här sättet [att inte skjuta upp matchen] är tävlingen förfalskad, det är galet att spela så här. ”Vi har inget annat val än att tävla med dem vi har. Mallorca har också bett om det [att matchen skjuts upp].

Spelar om La Liga tvingar Barcelona

”Vi måste vädja till det sunda förnuftet. Det är inte ett klagomål, det är en verklighet. Basketsporten har avbrutits. ”Vi kommer att spela om La Liga tvingar oss. Vi har tränat bra, men det är en kaotisk situation. Hur som helst kommer vi att gå ut och tävla och försöka vinna.”

Barca går in i sin första match 2022 på sjunde plats i LaLiga, 18 poäng bakom ledande Real Madrid.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *