Trippier bekräftar Man Utd-intresse

Trippier hoppas att Simeone provar sig fram i England som manager.  Kieran Trippier har bekräftat att han drog till sig ”starkt intresse” från Manchester United förra året innan han återvände till Premier League med Newcastle United. Trippier bytte ut ett La Liga-titelförsvar med Atletico Madrid mot en nedflyttningsstrid med Newcastle den här månaden, och den engelske ytterbacken anslöt sig till Eddie Howes lag för en rapporterad summa på 12 miljoner pund.

Engelska fotbollen

Var först att skriva på för ”nya” Newcastle

31-åringen tillbringade två och en halv säsong i Atleti efter att ha lämnat Tottenham 2019 och hjälpte Diego Simeones lag att vinna en La Liga-titel förra året. Det fanns rapporter sedan början av 2021 att Trippier önskade återvända till England, och United var starkt sammankopplat.

Trippier har nu bekräftat att United och Atleti förde diskussioner inför säsongen 2021-22, efter Englands finalplats i Euro 2020, men den potentiella flytten bröts på grund av den spanska klubbens krav på att hans friköpsklausul, som rapporteras till cirka 50 miljoner pund (60 miljoner euro), skulle uppfyllas.

Newcastle United

”Efter EM fanns det ett riktigt starkt intresse”, berättade Trippier för Newcastles storspelare Alan Shearer i en intervju med The Athletic. ”Jag måste vara försiktig med vad jag säger eftersom jag inte vill hamna i trubbel, men ja, det fanns intresse. Vi hade samtal, men Atletico Madrid ville bara ha min friköpsklausul och det var mycket pengar för en 30-åring, så jag förstår varför Man United inte gjorde det. ”Det fanns andra klubbar som var intresserade också. Hur som helst är det borta nu, så det stör mig inte.”

Trippier hoppas att Simeone provar lyckan i England

Trippier hoppas att Simeone, som har etablerat sig som en av världsfotbollens främsta tränare under sin tio år långa tid i Atleti, följer honom från LaLiga till Premier League. ”Jag skulle älska att se honom arbeta i England. Jag vet att han lärde sig engelska för ungefär ett år sedan och hans partner talar engelska”, säger Trippier. ”Saken med Simeone är att eftersom han är så passionerad när han pratar i omklädningsrummet tror jag att det skulle gå honom på nerverna om han inte var helt flytande. Men jag skulle älska att se honom i Premier League. Det tror jag att alla skulle göra.”

Simeones pragmatiska inställning har ibland fått kritik, men det går inte att tvivla på dess framgång.

”Det är lite orättvist eftersom Simeone har varit så framgångsrik. Han har vunnit åtta troféer”, tillade Trippier, innan han hänvisade till en kommentar som Jürgen Klopp gjorde om att Atleti inte spelade ”riktig fotboll” efter Liverpools nederlag mot Los Colchoneros i Champions Leagues utslagningsomgång 2019-20.

Lämnade Tottenham 2019

”Jag förstår var Klopp kommer ifrån, men om du spelar på Anfield kan du inte gå på tå mot [Liverpool] eftersom du kommer att bli straffad. ”Alla har sitt eget system eller upplägg och Simeones är annorlunda. Det har fungerat för honom.” Trippiers beslut att lämna Tottenham kom efter att Mauricio Pochettinos lag hade nått Champions League-finalen 2019 och förlorat mot Liverpool – ironiskt nog på Atletis Wanda Metropolitano stadion.

Den före detta Burnley-försvararen hade ett fint VM 2018, men kände att hans form sjönk något efteråt. Han slog dock också till mot Spurs ordförande Daniel Levy, som han hävdar att han iscensatte en försäljning medan säsongen pågick. ”Om man ser tillbaka på de sista månaderna av min Tottenham-karriär så erkänner jag att jag inte var på den nivå som jag var under VM och det finns ingen ursäkt, säger han.

Efter Champions League-finalen kändes det som rätt tidpunkt att gå vidare

”Det som irriterade mig, det vet jag 100 procent säkert – och det var det jag var mest arg över – var att Daniel två månader före säsongens slut erbjöd mig till andra klubbar. ”Jag visste med säkerhet att det skulle ske, så jag visste att min tid där måste vara slut. Jag spelade för mina lagkamrater och supportrarna, men jag visste också att jag inte var önskad.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *