Arsenal efterlyser VAR-standard efter Man Citys nederlag

Aaron Ramsdale och Arsenals assistent Albert Stuivenberg klagade på bristande konsekvens i användningen av VAR i lördagens händelserika drabbning mot Manchester City.

Gunners kände sig illa behandlade efter att de nekades en straff i den första halvleken när Ederson dömdes för att ha fått bollen när han slängde sig på Martin Odegaard, innan City tilldelades en egen straffspark efter en VAR-kontroll strax efter pausvilan.

Arsenal tycker det är ojämn bedömning

Bernardo Silva gick ner under Granit Xhakas utmaning och domaren Stuart Attwell ändrade sitt beslut att inte utdöma straff efter att ha gått till monitorn vid sidan av planen. Riyad Mahrez slog kyligt in ett mål för att upphäva Bukayo Sakkas öppning, innan Gabriel Magalhaes fick en andra bricka i snabb följd för en foul på Gabriel Jesus.

Arsenal var rasande över de två besluten, och deras ilska övergick i förtvivlan i slutet av matchen när Rodri var på plats för att stöta in ett dramatiskt segermål. Medan Arsenal kanske borde fundera över sin egen odisciplin – Gabriels utvisning tog Gunners till 100 röda kort i Premier League, det första laget att nå den siffran – slog målvakten Ramsdale ut mot användningen av videoteknik.

arsenal fotboll

Inkonsekvens i domsluten

”Jag baserar det på båda straffarna – inkonsekvensen i att gå till skärmen, domaren kunde ha dömt ut den direkt när han tittade på den”, sade Ramsdale till BBC Sport.

”Men det är det faktum att han gick för att titta på den. I båda fallen sa han i realtid att det inte var någon straff, men han fick bara höra att han skulle titta på den ena. Deras straff var mjuk för mig, men han får höra att han ska titta och har gett den.

”Jag är i andra änden av planen för vårt straffskjutande. Målvakten kommer ut med foten och han fångar antingen honom eller bollen. Den från Bernardo stod han upp för honom och den gavs. Straffar är straffar, men för oss är det att bli tillsagd att titta på skärmen.”

Arsenal har fått flest spelare utvisade de senaste åren

Inget Premier League-lag har fått fler spelare utvisade än Arsenal (11) sedan Mikel Arteta tog hand om sin första match på annandag jul 2019, även om spanjoren inte var med vid sidlinjen i lördags eftersom han har drabbats av COVID-19.

Stuivenberg ersatte Arteta, som var i kommunikation med sin tränarstab konstant under hela matchen, och Arsenal-assistenten upprepade Ramsdales klagomål.

Arsenal spelade bra mot Manchester City

”Vi är väldigt frustrerade över resultatet om man spelar en sådan här match mot ett av världens bästa lag. Att i slutet ha noll poäng är frustrerande eftersom vi borde ha vunnit matchen”, sade han till BBC Sport. ”Jag tycker att det [borde ha varit] en straff [till Arsenal] men jag söker efter konsekvens. Vi har VAR på plats så varför inte kontrollera dig själv som domare? Det skedde inte så det är en besvikelse.”

När han reflekterade över Gabriels utvisning, där utvisningarna kom inom loppet av 78 sekunder – den första var för att han skrapade på straffpunkten före Mahrez straffspark – medgav Stuivenberg att Arsenal visade bristande lugn.

”Det är något vi måste lära oss, vi har unga spelare i laget och måste kontrollera våra känslor”, sade han. ”Jag är inte säker på att det första gula är på grund av det [skrapning på straffpunkten], jag kan inte ställa frågan till domaren nu. Om du får ett gult måste du vara smartare.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *