”Världsklass” Liverpool-anfallaren Jota ”Enorm” – Klopp

Diogo Jota var ”on fire” mot Arsenal och Jürgen Klopp tog det som ett bevis på att han har blivit en ”världsklass” anfallare i Liverpool. Liverpool spenderade 41 miljoner pund för att värva Jota från Wolves i september 2020 och han har gett hård konkurrens för Roberto Firmino.

Engelsk fotboll idag

Jota har blommat ut i Liverpool

Den portugisiske landslagsmannen tog sin siffra för Reds till 27 på 57 framträdanden med en dubbel i EFL Cup-semifinalens returmatch mot Gunners i torsdags, vilket innebar en sammanlagd seger med 2-0 som ger ett möte med Chelsea på Wembley i februari.

Trots att han bara spelat två matcher för Liverpool på Emirates Stadium är han redan klubbens bästa målskytt på arenan med fyra mål, samtidigt som han har fem på sina fyra senaste matcher mot Arsenal i alla tävlingar.

Liverpool

Har tagit ansvar när Salah är borta med landslaget

Jota klev fram och spelade en avgörande roll när Sadio Mane och Mohamed Salah var borta på landslags-uppdrag i Africa Cup of Nations, men det kom inte som någon överraskning för Klopp.

”Stämningen i omklädningsrummet är att vi är överlyckliga. Det var en svår match, en svår tid i allmänhet … men vad pojkarna gjorde ikväll mot detta riktigt starka Arsenal-lag var helt exceptionellt”, sade Klopp till Sky Sports.

Arsenal var med i matchen ett tag

”Första halvlek var Arsenal ganska livliga, sedan lugnade vi ner oss, spelade bra fotboll och skapade inte mycket men kvalitetsinsatser var inte så lätta. Andra halvlek var ganska likartad.

”Vi gjorde två underbara mål, det måste jag säga. Oj, Diogo Jota på eld och lågor. Men passningarna var – på det första målet var det superspel och på det andra tror jag inte att många på stadion såg Diogo i den positionen men Trent såg det, vilket var till hjälp. Sedan avslutade han det. Absolut enastående.

”Vi var helt övertygade när han kom till klubben om att han skulle hjälpa oss enormt mycket. Numera kan man titta på 100 matcher om man vill [innan man skriver på en spelare], så vi var verkligen bekväma. ”Sedan han är här har han tagit ytterligare ett steg. Det är till hjälp. Han har bara förvandlats till en anfallare i riktigt världsklass.”

Arsenal nära mål också

Arsenal träffade ribban genom Alexandre Lacazette i inledningen och den franske landslagsmannen missade en stor chans att bearbeta Caoimhin Kelleher i början av den andra halvleken.

Gunners’ fick en bitter smak när Thomas Partey fick två utvisningar på tre minuter efter att ha återvänt från AFCON-tjänstgöring tidigare under dagen.

Arsenal har fått en spelare utvisad i tre av sina fyra senaste matcher – ingen av dem har slutat med seger – och har fått totalt 14 röda kort i alla tävlingar sedan Mikel Arteta tog över i december 2019. Inget annat Premier League-lag har fått fler än åtta.

Kunde inte göra mål mot Liverpool

”Vi är verkligen besvikna men vi spelade mot ett topplag. Vi hade stora ögonblick i båda halvlekarna och vi måste göra mål”, säger Arteta. ”Vi hade chanser och tryckte på för att vinna matchen men vi måste omvandla om vi skulle slå ett lag som Liverpool.

”Jag ångrar ingenting [om att skicka in Partey]. Jag kan inte använda honom nu, så det är vad det är. Han ansträngde sig för att komma … vi var tvungna att fatta ett beslut och vi bestämde oss för att använda honom och tyvärr hände det.

”Vi har spelat de tre senaste matcherna med tio man och på den här nivån är det extremt svårt att vinna på det sättet. Jag är stolt över pojkarna och hur engagerade de var utan några träningspass.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *