Topp 30 citat om Zlatan Ibrahimovic av spelare och managers

Zlatan Ibrahimovic är utan tvekan en av de bästa anfallarna i spelets historia. Den pensionerade svenska landslagsmannen har vunnit troféer i alla inhemska ligor han spelat i. På klubbnivå är det bara den eftertraktade Champions League-trofén som undviker honom och en trofé kommer inte att vara nödvändig för att han ska kunna besegla sin legendariska status.

Zlatan är en ikon

Den tidigare Barcelona- och Juventus-anfallaren Ibrahimovic är en av de spelare som inte kan ignoreras. Svensken har en otrolig aura och står alltid i centrum för uppmärksamheten. Den klassiska anfallaren är en stor karaktär och ledare på planen och enbart hans närvaro i en startelva kan skrämma de bästa försvararna i världen.

Hans ego och arrogans matchar hans förmåga, vilket är anledningen till att han får jämförelsevis mindre kritik trots sina kontroversiella uttalanden. Inte många spelare kan komma undan efter att ha kallat Frankrike för ett skitland, eller hur?

För all sin förträfflighet får Zlatan beröm av de flesta stora fotbollspersonligheter. Här är en sammanställning av de 30 främsta citaten om den Malmöfödde fotbollstrollaren.

”Han är någon som, som spelare, du ser honom gå in i omklädningsrummet och du ser en vinnare, du ser en karaktär och du ser lite klass. Som lagkamrat lyfter det dig. Det här är värvningar som kommer att lyfta Manchester United-laget och det är vad man vill ha.”

– Ryan Giggs

”Zlatan har alltid spelat på högsta nivå. Han har aldrig haft någon lågpunkt i sin karriär. Kanske hade han några dåliga matcher då och då, men det är allt. Han har fått respekt av alla sina lagkamrater och alla sina rivaler. Han är ett exempel för alla fotbollsspelare”

Zlatan citat

– Eden Hazard

”Vi brukade sova i samma rum före matcherna. En natt vaknade han upp. Ibra sa till mig: ’Adi, vakna! Jag har haft en mardröm. Jag drömde att Ronaldo var bättre än mig!”. Han somnade om först när jag sa till honom: ’Nej, Zlatan, nej! Du är bäst i världen! Lugna ner dig!”

– Adrian Mutu

”Grejen med Ibra är att detta är en kille som alltid vill vinna. Lita på mig, den här killen skulle jaga den sista passningen i sista minuten om ett träningspass i juli om han trodde att han kunde göra det mål som vann åttondelsfinalen. När han säger att han blir bättre menar han det. Han är definitivt bättre än någon 34-årig fotbollsspelare jag känner.”

– Carlo Ancelotti

”Jag förstår inte när folk säger att han är en svår kille att arbeta med eller en svår personlighet. När man har någon som är en vinnare och vill vinna hela tiden tycker jag att han är väldigt, väldigt lätt. Jag tränade honom bara i ett år men det var ett bra år, en bra erfarenhet och jag bedömer honom som en av de bästa spelarna jag någonsin tränat.”

– Jose Mourinho

”Han ser ut att ha en bra karaktär. Man skulle bli glad om man spelade med honom. Som spelare? Riktigt, riktigt bra. Talangfull pojke. Ser ut att vara lite av en karaktär.

– Roy Keane

”Han är en fantastisk spelare, någon riktigt speciell som har markerat en epok. Han har vunnit ligatitlar var han än har varit. Naturligtvis kan han vara ganska temperamentsfull. Han säger vad han tycker, men det har aldrig stört mig. Det finns inte många spelare med hans karaktär.”

– Thierry Henry

”Han är en spelare i världsklass och är en person i världsklass. Alla lag som får honom bör vara mycket tacksamma. Han är fantastisk – sättet han talar med de yngre spelarna, sättet han kräver kvalitet. Det är ett sant nöje att spela med honom. Det kommer aldrig att finnas någon annan Zlatan – han är en engångsföreteelse. Sättet han pratade och uppförde sig på har inspirerat mig.”

– John Guidetti

”Jag såg direkt att han hade något speciellt men jag trodde inte att han skulle bli en så stor stjärna. Han var stor, bra tekniskt sett och kunde läsa spelet. Zlatan är fantastisk och ärligt talat blir jag arg när folk säger dåliga saker om honom. Han är en intelligent och trevlig kille. För mig finns det tre spelare: Pelé, Johan Cruyff och Zlatan Ibrahimovic. De är de tre bästa spelarna någonsin.”

– John Steen Olsen
(scouten som rekommenderade Ibra till Ajax)

”Wow! Som person, som individ är han för mig större och starkare än någon annan i världen. Ibra är otrolig. Den enastående fotbollspersonligheten. Ja, han kan orsaka tränaren problem i omklädningsrummet. Men som lagkamrat och fotbollsspelare är han den bästa!”

– Dmytro Chygrynskiy

”[Zlatan] är en spelare av högsta klass. En av de bästa i Europa, om inte i världen”.

– Martin O’Neill

”Med honom måste man använda både pinnen och moroten. Ibra är en stark personlighet och behöver ibland vara avslappnad, medan han vid andra tillfällen måste stimuleras, annars somnar han”.

– Massimiliano Allegri

”Det kommer att vara omöjligt att hitta en annan Zlatan. Han är speciell, han är unik. Vi kommer inte att hitta en annan spelare som han i Sverige, för han är unik.”

– Erik Hamren

”Han är ett fysiskt magnifikt exemplar [ . . . ]. Jag har spelat med eller mot de allra bästa i världen. Jag vill säga att jag aldrig har träffat någon som var så seriös under både träning och match. När jag kom till Paris visste jag att han var en makalös talang som spelare, men att han skulle vara så hård och skoningslös mot sig själv hela tiden, det hade jag ingen aning om. Han är en född vinnare. Han är ett odjur med enormt självförtroende och jag är en av hans största beundrare.”

– David Beckham

”Det är svårt att försvara sig mot honom eftersom han har fysiken hos en stor mittfältare, en ”target man” som vi säger här i engelsk fotboll. Men dessutom är han teknisk och snabb som en liten spelare. Få spelare har båda dessa egenskaper, så försvararna är inte vana vid det. Man blir knuffad runt, och dessutom blir man utdribbad med finess…”

– Kurt Zouma

”Han skämtar och han är en väldigt glad man, men han skojar bara. Men den bild som folk har av honom är helt fel. Han älskar att skämta och det är bara så han är, men inuti finns ett stort proffs.”

– Carlo Ancelotti

”Han är en vältränad kille, han tar hand om sig själv och har en stor karisma. Han är en fantastisk karaktär.”

– Paul Scholes

”Zlatan Ibrahimovic har enorma ledaregenskaper. Han var den hårdaste jag någonsin sett mot sina egna lagkamrater när det gäller standarder, oavsett om det gäller typen av boll, ansträngning, saker utanför planen. Det är en stor del av förklaringen till varför han har nått dit han är. Han är så arrogant att han faktiskt är sympatisk.”

– Paul Clement

”Den här killen hittar målen, hittar de små knepen. Han hittar det som publiken behöver vid varje given tidpunkt. Han är född för att spela för Manchester United.”

– Peter Schmeichel

”Det är verkligen tråkigt att han aldrig spelade i England. Han skulle ha varit lysande för spelet. Han är smart, han har en otrolig karisma, han är en gentleman och en otrolig talang.”

– Paul Clement

”Vi har inte haft en målskytt som han i Frankrike på länge. Han befinner sig på en annan planet än alla andra.”

– Jean-Pierre Papin

”Zlatan Ibrahimovic är den största utländska spelare som någonsin spelat i Frankrike.”

– Christophe Galtier

”Zlatan har en speciell personlighet. Vid varje träningspass vill han vinna. Det är något positivt. Och den andra saken [som slår mig] när jag tittar på honom är att det handlar om hans personlighet. Varje gång han vill säga något till dig skulle han säga det ansikte mot ansikte. Det är positivt. Ganska ofta talar spelare inte ansikte mot ansikte, utan bakom ryggen på en.

Så jag tycker att det Zlatan gör är mycket positivt. Han har en stark personlighet, men folk som sitter framför TV:n tycker att han är arrogant. Han är inte arrogant. Han är fortfarande mycket bra och för PSG är han en mycket, mycket viktig spelare. Jag tycker att han är en av de bästa spelarna jag spelat med.

Jag spelade med [Clarence] Seedorf, Ronaldinho, [Andrea] Pirlo, [Alessandro] Nesta – de är alla kvalitetsspelare. Han är annorlunda. Han är stark fysiskt och han har också teknik, men han har en större personlighet. Det gör honom till en fantastisk spelare. Jag hoppas att han kan avsluta sin karriär med en Champions League-titel.”

– Thiago Silva

”Han har ett ego, men på planen beter han sig som en mästare. Det är en del av hans karaktär. Ingen kommer att förändra hans personlighet, som Cristiano Ronaldo. Ibland visar han en arrogant sida, men när man känner honom är han inte alls sådan. Han är ganska trevlig.

– Zinedine Zidane

”När jag ser hans statistik och de rekord han slår – rekord var bara en tidsfråga. När folk frågar mig om jag är förvånad över att han har gjort så många mål, nej det är jag inte. Han är en spelare som alltid har gjort mål – i Spanien, i Italien. Hans statistik är otrolig. Han är en otrolig konkurrent. Han vill vinna allt, han vill göra fler mål. När jag hör folk ifrågasätta hans förmåga betyder det att de inte vet ett dugg om fotboll. Han kan ha svåra formkurvor men när man ser vad han har gjort, och jag tror inte att det är över, jag tycker att det är imponerande.”

– Laurent Blanc

”Zlatan är unik – han är den enda spelaren i världen som mäter 1,96 meter, har Lionel Messis teknik, Muhammad Alis karaktär och Mike Tysons styrka.”

– Mino Raiola

”När han är i form är han ostoppbar. Han är på samma nivå som [Cristiano] Ronaldo och [Lionel] Messi. Han har styrkan, tekniken och intelligensen. Han är en extraordinär spelare.”

– Gianfranco Zola

”Jag har spelat med Leo [Lionel Messi], Cristiano [Ronaldo], [Wayne] Rooney och nu har jag chansen att spela med Ibra. Jag hade aldrig insett hur bra han är, alla rörelser han har, trots att han är så lång. Jag tycker att han har mycket kvalitet.”

– Angel di Maria

”Naturligtvis blir det svårt för någon att göra det som van Basten gjorde under sin karriär. [ . . . ] Sättet han [Zlatan] rör sig med bollen påminner mig verkligen om van Basten.”

– Paolo Maldini

”Zlatan är ett odjur. Han är en av de spelare som jag gillar på grund av sin karaktär och sin kvalitet. Han är bland de bästa anfallarna i fotbollshistorien.”

– Diego Costa

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *