Sanchez slår till sent för Spurs till en vinnande start i 2022

Watford 0-1 Tottenham: Bra start på året för Tottenham

Davinson Sanchez gjorde ett huvudskott på stopptid när Tottenham besegrade Premier League-kämparna Watford med 1-0 på nyårsdagen. Watford gick in i lördagens möte på Vicarage Road på en fem matcher lång förlustsvit men verkade ha stoppat den dåliga serien tack vare målvakten Daniel Bachmanns insatser.

Contes Tottenham vinner igen

Men Bachmanns hjältedåd var i slutändan förgäves när Sanchez dök upp i den 96:e minuten och säkrade alla tre poängen för gästerna efter att en medicinsk nödsituation i publiken hade stoppat spelet tillfälligt. Tottenham har ännu inte förlorat sedan Antonio Contes ankomst och är två poäng bakom fjärdeplacerade Arsenal efter deras förlust mot Manchester City.

tottenham

Contes lag hade över 70 procent av bollinnehavet i första halvlek men kunde inte utnyttja sin dominans.

Nära mål

Sergio Reguilon var nära att ge Spurs ledningen före pausvilan, och yttermittfältaren fick Bachmann att göra en fin dykning innan Harry Kane sköt snett utanför efter Imran Louzas okoncentration. Samma Spurs-duo var nära att få till stånd en kvittering efter pausvilan. Reguilon fick se ett anfall avledas strax utanför mål, medan Bachmann tippade över från Kane.

Son levererade och Sanchez var framme med huvudet

Joshua King tvingade sedan fram en magnifik räddning från Hugo Lloris i ett sällsynt Watford-anfall, och Son Heung-min sköt utanför med en djärv skottlossning i andra änden. Bachmann var sedan på plats ännu en gång för att förneka Son, även om Spurs ansträngningar slutligen visade sig ge resultat på stopptid.

Son blev leverantör med en underbar leverans från en frispark, där Sanchez var på plats och kunde sätta huvudet på plats från nära håll.