De bästa citaten om Diego Maradona

Han behärskade bollen fullständigt. När Maradona sprang med bollen eller dribblade sig igenom försvaret verkade han ha bollen knuten till sina stövlar. Jag minns våra tidiga träningspass med honom: resten av laget var så förvånade att de bara stod och tittade på honom. Vi kände oss alla privilegierade som vittnen till hans genialitet.

– Barcas lagkamrat Lobo Carrasco

Maradona, han vänder sig som en liten ål, han kommer undan från problem, en liten knäppgök… han kommer in i Butcher och lämnar honom för döden, ut i Fenwick och lämnar honom för döden, och han lägger undan bollen… och det är därför Maradona är världens bästa spelare.

– Bryon Butler från BBC Radio

Vad Zidane kunde göra med en boll kunde Maradona göra med en apelsin.

– Michel Platini (tidigare rival och fransk legend)

Även om jag spelade i en miljon år skulle jag aldrig komma i närheten av Maradona. Inte för att jag skulle vilja det i alla fall. Han är den störste som någonsin funnits.

– Leo Messi (läs inte om du inte vet)

Diego Maradona citat

När Diego gjorde det andra målet mot oss kände jag för att applådera. Jag hade aldrig känt så förut, men det är sant… och inte bara för att det var en så viktig match. Det var omöjligt att göra ett så vackert mål. Han är den bästa spelaren genom tiderna, med råge. Ett genuint fenomen.

– Gary Lineker (tidigare rival och engelsk legend)

Jag frågade mig själv: ”Vem är den här mannen? Vem är den här fotbollsmagikern, den internationella fotbollens Sex Pistol, det här kokainoffret som slutade med sitt missbruk, såg ut som Falstaff och var svag som spaghetti? Om Andy Warhol fortfarande hade levt skulle han definitivt ha placerat Maradona vid sidan av Marilyn Monroe och Mao Tse-Tung. Jag är övertygad om att om han inte hade varit fotbollsspelare hade han blivit revolutionär.

– Emir Kusturica (filmregissör)

”Och tänk att folk före VM kritiserade mig och sa att Maradona inte var kvalificerad för att vara förbundskapten och att han fortfarande måste bevisa sig själv. En månad senare dominerade han fullständigt turneringen. Det var ett stort steg för honom när det gäller berömmelse och en stor belöning för hans arbete.”

– Carlos Bilardo ( Argentinas tränare 1986)

I alla världsmästerskap måste de bästa finnas på plats, och Maradona är en av dem.

– Franz Beckenbauer

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *