Spurs överklagar UEFA:s ”orättvisa” beslut i Europa Conference League

Conte bekräftar att Tottenham skall överklaga domen

Antonio Conte antydde att Tottenham kommer att ta UEFA till domstol över styrande organets ”orättvisa” beslut som följaktligen eliminerade hans lag från Europa Conference League.

Spurs sista gruppspelsmatch mot Rennes den 9 december ställdes in sent efter ett utbrott av coronavirus i Premier League-klubben där fem anställda och åtta spelare testades positivt.

Eftersom det inte gick att fastställa ett nytt datum för det europeiska mötet beslutade UEFA att Spurs hade förlorat matchen och gav Rennes en 3-0-seger, vilket innebar att Contes lag åkte ur tävlingen. Conte håller dock inte med om UEFA:s beslut att ge Rennes segern och hävdade att resultatet till och med kan ha påverkats av ”personliga intressen”.

tottenham

Otroligt beslut

”Det här är verkligen ett otroligt beslut”, sade han vid en presskonferens inför onsdagens kvartsfinal i EFL Cup mot West Ham. ”Det här beslutet är inte rättvist. Hela världen vet att vi stod inför ett stort problem som COVID.

”Vi spelade inte på grund av vårt fel utan för att vi hade många, många spelare med COVID och regeringen beslutade att stoppa våra träningspass och [stänga] vårt träningscenter.

”Ärligt talat för mig, spelarna, klubben och våra fans är det otroligt vilket beslut UEFA ville ta. Det är helt klart orättvist. ”Vi förtjänar att spela om kvalet på planen, inte på det här sättet. Jag är mycket besviken över UEFA:s beslut.

UEFA fattar eget beslut

”Jag hoppas att något kan förändras i framtiden, i nästa steg, för vi förtjänar att spela för kvalifikation på planen, inte på det här sättet. Det är inte vårt fel. ”UEFA fattade det här beslutet, men sedan finns det ytterligare ett steg för att bekräfta eller inte bekräfta det här otroliga beslutet. Men jag upprepar att jag är mycket besviken på UEFA eftersom alla känner till problemet.

”Det betyder att någon kanske inte känner till problemet vi hade och kanske [fanns det] något personligt intresse [bakom beslutet].”

UEFA:s regler säger att ett lag inte kan ställa in en match om de har 13 spelare från sin A-lista, inklusive en målvakt, tillgängliga för spel. På frågan om han ville förtydliga om ”nästa steg” innebär att ta fallet till skiljedomstolen för idrott, tillade Conte: ”Ja. UEFA fattade det här beslutet, men det finns ytterligare ett steg och vi är övertygade om att det finns ytterligare ett steg.

UEFA fattar beslut om vinst till Rennes

”Jag upprepar, det var otroligt vad UEFA gjorde. I förklaringen till detta nederlag har jag också läst att Tottenham inte kunde spela [en omgjord] match på grund av COVID-fall. Jag bestrider detta. Men [UEFA] fattade detta beslut.

”Vi är mycket, mycket självsäkra inför nästa steg och jag upprepar att vi förtjänar att spela om kvalet på planen, inte i rätten. Jag kan inte acceptera detta. Vi är mycket, mycket besvikna på UEFA för detta.”

Rennes slutade i topp i grupp G och är vidare till åttondelsfinalerna i UEFA:s tredje europeiska tävling, medan Vitesse – som slutade tre poäng före Tottenham – ska möta Rapid Wien i slutspelsrundan.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *