Rangnick: Vill att fler skall vara direkta – Som Ronaldo

Manchester Uniteds tillfälliga manager Ralf Rangnick har uppmanat sina spelare att följa Cristiano Ronaldos exempel och vara mer direkta mot varandra. Ronaldo uppmanade United-fansen att ha tålamod med Rangnicks tillvägagångssätt i en intervju med Sky Sports nyligen och sa att han och hans lagkamrater ”kan göra bättre ifrån sig”.

Rangnick uppmanar Man Utd-spelare att vara ”direkta” mot varandra, som Ronaldo

36-åringen tillade att han inte vill vara ”på sjätte eller sjunde plats” och att han återvände till klubben ”för att försöka vinna, för att konkurrera”.

United har bara förlorat en av Rangnicks sju matcher i ledningen över alla tävlingar, men de senaste prestationerna har fått kritik från både fans och experter, inklusive måndagens 1-0 FA-cupseger mot Aston Villa på Old Trafford.

Manchester United Fotboll

Rangnick glad över att Ronaldo är lite tuffare och mer direkt

Vid en presskonferens inför lördagens resa till Villa i Premier League sade Rangnick att han var glad över Ronaldos ord och att han hoppas att resten av hans spelare kan visa samma attityd.

”Vi har så många toppspelare med talang”, sade han till reportrarna. ”Det för mig tillbaka till det Cristiano sa – vi måste arbeta och utvecklas som ett lag tillsammans och om det är nödvändigt att tala på ett mycket direkt sätt till pojkarna hjälper det mycket, även i omklädningsrummet.

”Om Cristiano, till exempel, eller någon av de andra spelarna vänder sig direkt till spelarna på planen eller i omklädningsrummet är de mer än välkomna att göra det.

Rangnick vill utveckla laget

”Jag kommer att göra det själv som tränare – och min tränarstab i videon före och efter matchen – men vi kan bara utveckla enskilda spelare om vi utvecklar lagets prestationer. ”Det är inte bara Cristiano, vi har Edinson [Cavani], vi har Harry [Maguire], vi har en hel del andra äldre spelare, David de Gea i målet, Victor Lindelof, Bruno [Fernandes].

”Vi har tillräckligt många erfarna äldre spelare som inte bara kan vara förebilder på träning, på planen och i matcher, utan också i alla de samtal som sker i omklädningsrummet eller när de är tillsammans på hotellet inför bortamatcher eller hemmamatcher. Detta måste ske.

Man Utd ligger just nu på sjunde plats i PL

”I ett enat lag sker det automatiskt, och jag kan bara uppmana och utmana och säga till alla spelare, även de äldre spelarna, att göra det regelbundet eftersom det hjälper ännu mer i ett lag som vi har för närvarande.”

De röda djävlarna ligger för närvarande på sjunde plats i Premier League, 22 poäng bakom ledarna Manchester City och sex bakom West Ham på fjärde plats, men med två matcher i försprång mot

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *