Speltips Tottenham vs Chelsea omgång 2

Prognos: Tottenham vs Chelsea

I hopp om att avsluta jobbet på onsdagskvällen och boka sin plats i finalen av årets EFL Cup åker Chelsea till rivalerna Tottenham på onsdagskvällen.

Tottenham

Tottenham kanske lyckades förlänga sitt FA-cupäventyr i helgen, men Spurs kommer att veta att de undvek en stor skräll på hemmaplan. Antonio Conte, som var tvungen att göra en sen comeback efter att ha hamnat i underläge med 1-0 mot nedflyttningslaget Morecambe i League One, har under den gångna veckan talat mycket om nivån i sin trupp.

Även om Lilywhites kan ha fått en omedelbar uppryckning under den förre Chelsea-chefen har de återigen visat några nya tecken på problem. Tottenham fick ett välförtjänt 2-0-nederlag när de reste till Stamford Bridge för deras första möte i förra veckan och vet att de står inför ett nytt hårt test här. De har precis klarat sig förbi Watford och Southampton på vardera sidan om att gå in i 2022, och det bör också noteras att Spurs inte har lyckats vinna något av sina tio senaste raka möten mot Blues, en svit som sträcker sig ända tillbaka till januari 2019.

tottenham

Lagnyheter

Harry Kane och Lucas Moura, som kom från bänken mot Morecambe, förväntas återvända till Contes startelva i mitten av veckan.

Son Heung-min, som drabbats av en riktig skadebölja, förväntas missa resten av månaden.

Chelsea

När det gäller gästerna, som fortsatte sitt eget FA-cupäventyr under helgen när de besegrade Chesterfield i National League på hemmaplan, kommer Chelsea att vara övertygade om att de kan avsluta jobbet här. Även om Thomas Tuchels lag kanske har visat vissa kortvariga problem under den senaste månaden är de fortfarande mitt uppe i en tio matcher lång rad av obesegrade matcher i alla format.

Den före detta PSG-chefen gjorde en fantastisk comeback hemma mot Liverpool den 2 januari när de fick en 2-2 oavgjord match, och han kommer att uppmana sitt lag att fortsätta med nyårssviten i mitten av veckan. Även om de regerande Europamästarna kan hamna i en riktig uppförsbacke i säsongens Premier League-titeljakt har Chelsea fortfarande en verklig chans att ta hem ett silverföremål.

Mer än välförtjänt av sin 2-0-seger när man välkomnade Spurs till Stamford Bridge förra veckan bör man också notera att Tuchels lag bara har förlorat en enda inhemsk bortamatch under hela säsongen.

Lagnyheter

Chelsea svettas fortfarande över konditionen hos både Thiago Silva och N’Golo Kante på onsdagskvällen.

The Blues kommer återigen att vara utan Reece James, Ben Chilwell och Trevoh Chalobah som alla fortfarande dras med skadeproblem.

chelsea

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När de två lagen möttes på Stamford Bridge förra veckan tog Chelsea hem en 2-0-seger.
  • På samma sätt är Blues obesegrade i alla sina tio senaste möten mot Spurs, en serie som sträcker sig tillbaka till den 2 januari.
  • Tottenham har bara lyckats vinna ett av sina tre senaste Premier League-möten mot Premier League-motstånd.
  • Spurs har också spelat in ett rent mål i bara ett par av sina sju senaste matcher i alla format.
  • Chelsea har bara förlorat en enda hemmamatch borta från Stamford Bridge under hela 2021/22.

Slutsats

Även om Tottenham kanske lyckades undvika ett riktigt bananskal mot League One-avstängarna Morecambe har Spurs visat upp en del problem på senare tid. Efter att ha lidit ett välförtjänt 2-0-nederlag när de reste till Stamford Bridge förra veckan kommer Chelsea att känna en chans att avsluta jobbet på onsdagskvällen.

De regerande Europamästarna, som vill sätta ytterligare en markering i huvudstaden i mitten av veckan, har fått ett uppsving sedan nyåret. De bygger på sin uppseendeväckande comeback mot Liverpool den 2 januari, och det bör också noteras att Tuchels män har ett fantastiskt facit mot Spurs. Nu är de obesegrade i de tio senaste mötena mot Lilywhites, och ett oavgjort resultat på bortaplan kan inte vara ett attraktivt odds här.

Slutsats: Chelsea oavgjort

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *