Slarvigt Manchester United: Oavgjort mot Newcastle

Jag gillade det inte alls” – Rangnick är skarp när slarviga Man Utd får oavgjort i Newcastle. Ralf Rangnick berättade för sina Manchester United-spelare att deras insats i 1-1-målet mot Newcastle United inte var i nivå med vad de skulle göra.

Slarvig insats på St James’ Park

Den tillfälliga managern blev skrämd av en slarvig insats från gästerna på St James’ Park, som hamnade i underläge efter ett tidigt Allan Saint-Maximin-anfall och behövde Edinson Cavani från bänken för att rädda en poäng.

United har snabbt fallit tillbaka till sina dåliga gamla vanor sedan Ole Gunnar Solskjaer sparkades, och fick en lycklig seger i sin senaste match mot Norwich City och hade tur som lämnade Tyneside med en poäng. Den tidigare RB Leipzig-bossen Rangnick förväntade sig mer av sina spelare och sa om deras prestation: ”Jag gillade det inte alls.

Newcastle United

Inget bra med prestationen – Enbart poängen

”Vi försökte bli bättre på att kontrollera matcherna. I dag kontrollerade vi inte alls matchen, bortsett från väldigt få ögonblick.” På Sky Sports sa han följande: ”I slutändan fick vi en poäng, det är det som är bra, men prestationen överlag måste bli bättre.”

Rangnick inledde sin tid med en 1-0 hemmaseger mot Crystal Palace som gav honom anledning till uppmuntran, men prestationerna mot lågt stående Norwich och Newcastle har gett anledning till oro.

”Det handlar om fysik, det handlar om energi. Vi måste vara redo och kunna vinna de direkta duellerna och det var inte så ofta fallet”, sade han. ”Även när vi var i bollinnehav hade vi för många bortfall, inklusive målet som vi släppte in.”

Neville gillade inte vad han såg

Pundit och United-älskaren Gary Neville ifrågasatte kommunikationen mellan Uniteds spelare, men Rangnick sa: ”I dag var det inte en fråga om kroppsspråk, det var en fråga om kroppsfysik. ”Om du vill vara konkurrenskraftig här på den här marken mot Newcastle måste du spela fysiskt, och detta var inte fallet i många delar av matchen, och därför kämpade vi.”

Det kan finnas attitydproblem som man måste titta på, men Rangnick sade ändå: Men Rangnick måste ta upp frågan: ”Jag tror inte att detta var vårt största problem idag. Vårt största problem var de misstag vi gjorde, de oavsiktliga felen.”

Bli mer fysiska och ta bättre beslut framöver

Han talade om ”felaktiga beslut” och sa att det var nödvändigt att ta in Cavani i början av andra halvlek eftersom United ”var tvunget att ta fler risker”. ”Vi ska inte leta efter ursäkter”, sade Rangnick, vars lag fick två matcher uppskjutna nyligen på grund av ett COVID-19-utbrott.

”Vi måste bli mer fysiska och mer precisa när vi är i bollinnehav. I dag var jag inte nöjd med vår prestation, oavsett om vi var i bollinnehav eller när vi var tvungna att pressa och kontrapressa. ”Det handlar om sprint, det handlar om energi. Det som är bra i dag är att vi kom tillbaka och fick kvitteringen.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *