Victor Lindelöf och Raphael Varane håller Brentford på avstånd

Manchester United-bossen Ralf Rangnick kommer att vara nöjd med sitt val av laget som besegrade Brentford borta från hemmet. Den tyske chefen övervakade en 3-1-seger som lätt kunde ha gått fel i en första halvlek fylld av defensiva misstag.

Mer om fotboll i England

Höga betyg för Varane och Lindelöf

UtdArena twittrade: ”Raphaël Varane (9/10) och Victor Lindelöf (6/7) vann 15/17 luftdueller i dag och gjorde ytterligare sex headed clearances ovanpå det.”

United studsade dock tillbaka och gjorde i den andra halvleken tre mål från tre olika akademiprodukter i Anthony Elanga, Mason Greenwood och Marcus Rashford. Det var en lysande reaktion från spelarna och kanske hade det inte hänt om det inte hade varit för Raphael Varane, Victor Lindelof och David de Gea.

Harry Maguire må vara klubbens kapten och är därför normalt, på sätt och vis per automatik, det första namnet på laglistan. Rangnick höll dock fast vid sin linje och lät Varane och Lindelof fortsätta sitt samarbete tillsammans.

Manchester United Fotboll

Backduon imponerade tillsammans

Duon har imponerat i Maguires frånvaro på grund av skada och därför var det vettigt att belöna dem trots hans återkomst. Den före detta Leicester City-mannen kom till slut in på planen oavsett eftersom Rangnick valde att byta till en backtrio.

Intressant nog var Maguire på planen men Bruno Fernandes behöll kaptensbindeln och även om man inte kan läsa in för mycket i det kan det vara ett tecken på vad som komma skall.

Kommer verkligen Maguire tillbaka?

Rapporter dök upp före matchen som hävdade att Rangnick anser att engelsmannen inte är tillräckligt bra för att vara en startspelare för Manchester United, tillsammans med Luke Shaw och Aaron Wan-Bissaka. Det återstår att se om Maguire kan förtjäna sin plats tillbaka, men statistiken ovan visar att det är värt att hålla sig till Lindelof och Varane för tillfället.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *