PSG: Mbappe gör hattrick när de enkelt går vidare i cupen

Vannes 0-4 Paris Saint-Germain: Mbappe gör hattrick när PSG kryssar i Coupe de France

Kylian Mbappe gjorde ett hattrick i andra halvlek när Paris Saint-Germain gick vidare till åttondelsfinal i Coupe de France med en 4-0-seger över Vannes. Presnel Kimpembe var också på mål för de försvarande mästarna, som är obesegrade på 90 minuter i tävlingen sedan 2014.

PSG ångar på

Kaptenen ledde de skenande Ligue 1-ledarna i ledningen efter 28 minuter på Stade de la Rabine. Mbappe tog sedan över efter paus och slog till tre gånger för att sätta fjärdeklassarna på plats. Ett mycket förändrat PSG, som är obesegrat mot lägre ligalag i Coupe de France sedan 2010, satte snabbt sin auktoritet på spel och hade över tre fjärdedelar av bollinnehavet.

Besökarna, som har vunnit sex av de sju senaste upplagorna av denna tävling, registrerade också åtta skott under de inledande 25 minuterna, där Kimpembe, Xavi Simons, Ander Herrera och Georginio Wijnaldum alla räddades av Clement Petrel.

Paris Saint-Germain

Snygga mål av Mbappe

Men det gick inte att förneka Kimpembe, som bröt dödläget med ett fritt huvud från Nuno Mendes hörna. Kimpembe blev leverantör 14 minuter efter omstarten, när Mbappe tog tag i hans hoppfulla långboll och sprang iväg innan han fördubblade ledningen. Den franske anfallaren gjorde 3-0 på ett imponerande sätt i den 71:a minuten när han sköt en fantastisk 20-meters insats i det övre hörnet från Simons passning.

Det var talismanens fjärde dubbelspel på lika många framträdanden för PSG i alla tävlingar. Men hungrig efter mer, fullbordade han sitt hattrick fem minuter senare, genom att spela en snygg en-tvåa med Eric Ebimbe innan han slängde in i det tomma målet.

Vad betyder det?

PSG höll kursen mot en sjunde Coupe de France-triumf på åtta år efter en överlägsen seger över sina motståndare i fjärde klass. Även om de bara omvandlade fyra av sina 25 skott har Mauricio Pochettinos lag nu gjort sju mål utan motdrag i den här säsongens tävling.

Det var alltid en stor utmaning för Vannes att lyckas med en överraskning, men de gjorde en hygglig kamp och registrerade nio skott.

150 gjorda mål av Mbappe

Ännu en milstolpe nåddes av Mbappe, som tog sin målskörd för PSG i alla tävlingar till 150. Hans hattrick kom från tre skott på mål, samtidigt som han också ledde med sex skott totalt. Den franske landslagsmannen hittade nätet i den fjärde raka matchen han startade och har gjort nio mål under den perioden.

Wijnaldum misslyckas med att göra ett avtryck

Bara en halv säsong in i sin PSG-karriär har det förekommit omfattande spekulationer om att Wijnaldum är olycklig på Parc des Princes. Den nederländske landslagsmannen gjorde inte mycket för att tysta dessa rykten då han kämpade för att göra ett avtryck här.

Faktum är att han byttes ut i den 62:a minuten efter bara 30 beröringar och 19 passningar – båda de lägsta siffrorna som registrerats av någon av PSG:s startspelare på yttermittfältet.