Mbappe: Förnekar att han är överens med Real Madrid

Kylian Mbappe har förnekat att han redan har bestämt sig för att ansluta till Real Madrid i slutet av säsongen. Paris Saint-Germain-anfallaren talade om vad framtiden kan komma att innebära efter att hans fina anfall satte punkt för en 5-1-seger mot Lille i Ligue 1 på söndagen. Den tyska tidningen Bild rapporterade nyligen att Mbappe och Madrid hade nått en överenskommelse som skulle innebära att den franske landslagsmannen flyttar till Santiago Bernabeu.

Mbappe inte klar för Real Madrid än

Mbappes kontrakt med PSG löper ut i slutet av säsongen, och även om den franska klubben är angelägen om att han skriver på en förlängning är det oklart om det är under övervägande. Madrids intresse är ingen hemlighet, efter att de försökte värva Mbappe i augusti.

Den 23-årige Mbappe skulle kunna lämna klubben på en fri transfer, men det faktum att PSG har dragit Madrid i Champions Leagues åttondelsfinal verkar ha stoppat alla direkta samtal.

De europeiska jättarna möts i Paris den 15 februari och i Madrid den 9 mars, och Mbappe står fast vid att han vill hjälpa PSG att vinna det mötet. På frågan om han redan har bestämt sig för sitt nästa steg, eller om Madridmatchen kan påverka hans val av klubb, sa Mbappe till Amazon Prime Sport Video: ”Det är inte ett beslut som har fattats.

Paris Saint-Germain

”Det faktum att vi spelar mot Real Madrid, det förändrar en hel del saker. Även om jag är fri att göra vad jag vill för tillfället, kommer jag inte att gå och prata med motståndarna eller göra sådana saker.

”Jag är koncentrerad på att vinna mot Real Madrid för att försöka göra skillnad. Och efter det får vi se vad som händer.”

Mbappe och Messi fungerar bra tillsammans

Mbappe och Lionel Messi håller på att skapa en stark relation på planen, Messi sökte Mbappe 12 gånger under segern i Lille och Mbappe spelade åtta passningar till den sjufaldige Ballon d’Or-vinnaren och sökte bara Marco Verratti oftare (10 passningar).

Messi gjorde sitt andra Ligue 1-mål och sitt första sedan november, avslutade en sex matcher lång torka i tävlingen och levererade en prestation som kan skapa oro i Madrid. Han spelade också en mer central roll än vad som ofta har varit fallet, och Mbappe, som tog sin ligaövervikt till 11 mål för laget under kampanjen, gillade vad han såg från den före detta Barcelonastjärnan.

”Jag är ingen tränare. Men Leo, han är en spelare som behöver röra bollen, känna spelet och matchen, vara involverad också”, sa Mbappe. ”Så jag tror att det är en bra position för honom. Han är fri, han kan röra sig, plocka upp bollen, han är nära målet. Jag tror att det för honom är en bra position.”

Neymar snart tillbaka efter skada

Mbappe startar till vänster i en trebackslinje, och det enda bekymret från söndagens match är att Angel Di Maria, som började till höger, byttes ut strax före halvtid efter att ha verkat obekväm. Neymar kommer snart att vara tillbaka från sin skada, och Mbappe sade: ”Vi kommer också att behöva konfigurera med Ney, eftersom han också är en viktig spelare. Han förändrar vårt lag, så vi får se när han kommer tillbaka. Vi hoppas att han kommer tillbaka så snart som möjligt”.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *