Covid Premier League: Över 100 nya fall per vecka

Nya fall av COVID-19 i Premier League varje vecka överstiger 100 för första gången

Premier League har avslöjat att nya fall av COVID-19 hos dess klubbar har överskridit 100 för första gången under en sjudagarsperiod. Ligans chefer sade att det fanns 103 nyupptäckta fall under veckan från måndagen den 20 december till söndagen den 26 december.

Många positiva fall just nu av Covid

Detta följer på tillkännagivandet av 90 nya positiva fall under föregående vecka, vilket var mer än dubbelt så mycket som tidigare. Det kommer när fler matcher faller bort på grund av att klubbarna blir överväldigade av nya fall. Tillsammans med skadetullar mitt i säsongen har fallen gjort att flera lag inte har kunnat ställa upp med lag.

Julfakta PL

Tre av nio matcher som planerats för annandag jul kunde inte spelas.

Det var matcherna mellan Liverpool och Leeds United, Wolves och Watford samt Burnley och Everton. De matcher som var planerade för tisdagen mellan Aston Villa och Leeds samt Arsenal och Wolves har också skjutits upp.

I ett uttalande på måndagen sa Premier League följande: ”Ligan kan i dag bekräfta att 15 186 COVID-19-tester utfördes på spelare och klubbpersonal mellan måndagen den 20 december och söndagen den 26 december. Av dessa fanns det 103 nya positiva fall.”

Testinsatser intensifieras

Testningsinsatserna har intensifierats dramatiskt sedan omicronvarianten av viruset började få fäste i England. Under veckan den 6-12 december utfördes 3 805 tester, vilket hoppade till 12 345 en vecka senare och har återigen ökat i takt med att klubbar och ligafunktionärer försöker begränsa viruset och möjliggöra att matcher kan spelas.

Supporters kontrolleras också innan de kommer in på arenorna och uppmanas att bevisa att de är fria från coronaviruset innan de släpps in på arenorna. Förra veckan avslöjades det att 16 procent av spelarna i Premier League ännu inte hade fått sin första vaccination under pandemin.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *