Cavani ger Newcastle ett oönskat rekord i Premier League

Newcastle United satte ett rekord som ingen klubb vill ha när de släppte in årets 80:e Premier League-mål i måndagskvällens möte med Manchester United. The Magpies kom in i matchen efter att ha läckt 79 mål på 41 matcher, vilket matchar den högsta summan som ett lag har släppt in under ett kalenderår under Premier League-eran, som började med säsongen 1992-93.

Newcastle har bottenrekord vad gäller insläppta mål

Newcastle fick ett rekordstort bakslag för 80:e gången när Edinson Cavani i den 71:a minuten kvitterade för Ralf Rangnicks Röda Djävlar på St James’ Park.

Ipswich var det enda tidigare laget som släppt in 79 mål på ett år, vilket skedde 1994. De slutade sist i toppstriden 1994-95 och förlorade som bekant med 9-0 mot Manchester United i mars 1995, efter att inte ha lyckats lösa sina defensiva problem.

Manchester United Fotboll

Tog ledningen i sjunde minuten

Det senaste topplaget i England att släppa in fler mål under ett år var West Brom 1985, då Baggies släppte in 87 mål i den gamla First Division. Allan Saint-Maximin gav Newcastle en stark start på måndagens match när han drev in i gästernas straffområde och slog ett skott i den högra stolpen för att ge Newcastle en ledning i sjunde minuten.

Men inhopparen Cavani nekade det nedflyttningshotade Newcastle tre dyrbara poäng genom att omvandla Diogo Dalots kryss i andra försöket.

De har förlorat hela 21 gånger innan matchen i år

Inför mötet med de röda djävlarna hade Newcastle bara vunnit åtta gånger i år, spelat 12 oavgjorda matcher och förlorat 21. Newcastle hade släppt in fyra mål i en match vid fem tillfällen, bland annat två gånger mot Manchester City och en gång mot United, med en förlust på 4-1 på Old Trafford i september.

Newcastle United

Cavani slog ytterligare rekord denna kväll

De har inte lyckats göra St James’ Park till något som liknar en fästning, de har släppt in 41 mål på 20 hemmamatcher och bara vunnit fyra gånger innan Rangnicks lag anlände. Det totala antalet insläppta mål var inte det enda rekordet i Premier League som slogs när Cavani slog till.

Det var Uniteds 113:e Premier League-mål mot Newcastle, och det är det mesta som något lag har gjort mot ett annat i tävlingen, vilket slår rekordet som de röda djävlarna delar med Arsenal, som har gjort 112 mål mot Everton.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *