”Vi såg våra mästares personlighet”: Rodri berömmer Man Citys karaktär

Rodri säger att Manchester City visade sin ”mästarpersonlighet” när de tog en dramatisk 2-1 seger mot 10-manna Arsenal. Premier League-ledarna lämnade det på Emirates, den spanske landslagsmannen slog till i den tredje minuten av stopptid och skickade Pep Guardiolas lag 11 poäng över toppen av tabellen.

Mahrez satte straff

Matchen såg ut att gå mot ett dödläge efter att Riyad Mahrez kvitterat från straffpunkten för att upphäva Bukayo Sakkas försök i första halvlek.Trots att City dominerade bollinnehavet (70,9 procent) var de långt ifrån sitt bästa och registrerade bara två skott på mål på 15 försök.

Trots detta anser Rodri att han och hans lagkamrater fick belöningen för sin uthållighet, samtidigt som han hyllade Arsenals insats i avsaknad av chefen Mikel Arteta efter hans positiva COVID-19-test. ”Den här typen av matcher har man alltid två eller tre av på en säsong”, sa han till BT Sport.

arsenal fotboll

Arsenal ledde i halvtid

”De är ett otroligt lag, de visar varför de är i den positionen. Det sätt på vilket de växer med Mikel är enormt, enormt. ”De gjorde en bra match men som tur var såg vi vår mästarpersonlighet. Jag har lärt mig från tidigare år att man måste driva på alltid, oavsett vad som händer.

”Vi låg under med 1-0 i paus. Plötsligt förändras saker och ting. Vi gjorde ingen bra match, men vi pushade; släppte aldrig och trodde alltid att det var möjligt.”

Arsenal var inne på en fem matcher lång segersvit på Emirates och höll nollan i var och en av de fyra senaste matcherna på hemmaplan.

Manchester City

Utvisning – Sedan tappade Arsenal

Gunners hade otur att inte snabbt återta ledningen efter Mahrez kvittering, Nathan Ake kunde precis rensa undan efter en sammanblandning mellan Aymeric Laporte och Ederson, innan Gabriel Magalhaes fick lämna planen för en andra utvisningsbar förseelse.

Citys boss Guardiola erkände att de små marginalerna var avgörande för hans lag, som han tyckte saknade energi under sin tredje match på sex dagar. ”De [Arsenal] var bättre”, sade han. ”Vi mötte ett lag som har kämpat för att vara i topp fyra och som börjar säsongen i botten. Nu är de i topp fyra.

Matchförändringen i andra halvlek

”De hade sex eller sju dagar sedan deras senaste match i Norwich, vi hade tre dagar sedan Brentford. ”Vi hade ingen energi. I den andra halvleken ändrades en minut med straffen, en minut det [nära] egna målet och utvisningen. ”Ibland faller myntet på din sida, ibland på andra sidan. Vi vet hur mycket det betyder att vinna på Emirates just nu och vilket bra lag de är.”