Manchester United 3-1 Burnley: Fyra saker vi lärde oss

Manchester United har avslutat 2021 på bästa möjliga sätt. Efter ett tufft och besviket 1-1 mot Newcastle United på måndagskvällen har de röda djävlarna vunnit sin sista match för året genom att besegra Burnley med 3-1 på Old Trafford.

Vad lärde vi oss av denna matchen

Nya tre poäng var tack vare mål av Scott McTominay och Cristiano Ronaldo, som ”fick sällskap” av Ben Mee och hans självmål i första halvlek. Faktum är att United gjorde sitt snabbaste Premier League-mål den här säsongen när McTominay sköt bra efter Ronaldos assist i den 8:e minuten, innan portugisen själv gjorde mål.

Rangnick gillar att göra förändringar

Om det är något vi har lärt oss om Ralf Rangnick sedan han kom till Manchester så är det att han älskar att göra förändringar från match till match. Han är känd för att inte vara rädd för att rotera laget och med tanke på ett tufft spelschema som är normen i engelsk fotboll, särskilt under festperioden, var det ingen överraskning att se det igen.

Manchester United Fotboll

Shaw och Wan-Bissaka var de två ytterbackarna, medan den mest oväntade förändringen var att Bailly startade framför Raphael Varane. Den tyske managern vill uppenbarligen sakta återinföra fransmannen i laget, även om han var tvungen att komma in de sista 25 minuterna på grund av Baillys skada.

Rangnick tappade också Fred för Matic, samtidigt som han lämnade Marcus Rashford utanför och gav Edinson Cavani företräde framför Ronaldo. Dessa förändringar gav positiv effekt, vilket förkroppsligades i de första 35 minuterna.

United startar starkt

Det var under dessa 35 minuter som Man United har gjort allt det nödvändiga arbetet och gjort alla tre målen vid den tidpunkten. McTominays tidiga ledning förkunnade en stark start från United, helt motsatt till vad vi hade chansen att se mot Newcastle. Från och med då gick United från klarhet till klarhet och det var några bra prestationer från Jadon Sancho och Mason Greenwood i processen också. Sådana starter är något som Man United verkligen är i behov av, för att kunna styra matcherna tidigt. Mot Burnley var det uppenbart att United kunde bevara lite energi också.

Ronaldo gör mål mot 82:a laget

Det verkar nuförtiden som att med varje match där Cristiano Ronaldo gör mål, lyckas han också slå något rekord. Och hans fantastiska prestation mot Burnley gjorde definitivt att något nytt hände – portugisen gjorde mål mot sitt 82:a olika ligalag som han lyckades sätta bollen i nät mot!

Ronaldo missade först en riktigt bra chans efter Shaws assist, men han lyckades få sin nya möjlighet. McTominays skott avleddes av målvakten Wayne Hennessey, bollen träffade ribban efteråt och föll rakt in i Ronaldos väg. Det var en slags ”revansch” från McTominay, som fick sitt mål gjort efter att Cristiano glidit honom bollen.

Man United avslutar 2021 på sjätte plats

Manchester United avslutar 2021 på sjätte plats i Premier League-tabellen, men med en match kvar att spela. De har 31 poäng på 18 matcher, West Ham ligger före på målskillnad, men med en match mer spelad, medan målet att nå topp fyra för närvarande ligger i händerna på Arsenal, som har 35 poäng på 19 matcher. Det återstår 20 matcher för United och förhoppningsvis kommer 2022 att ge de nödvändiga framgångarna.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *