Messi testar positivt för COVID-19 och missar PSG:s cupmatch

Lionel Messi har testat positivt för COVID-19, meddelar Paris Saint-Germain. Den argentinske anfallaren och sjufaldige Ballon d’Or-vinnaren missar därmed matchen i Coupe de France mot Vannes på måndag. Franska jättarna PSG sade att Juan Bernat, Sergio Rico och Nathan Bitumazala också hade testat positivt.

Befinner sig i karantän

”De befinner sig för närvarande i isolering och är föremål för lämpliga hälsoprotokoll”, meddelade Ligue 1-ledarna på sin hemsida. Huvudtränare Mauricio Pochettino förväntas ställa upp med ett ungt lag i den inhemska cupmatchen, och Neymar är inte heller tillgänglig eftersom han fortsätter att återhämta sig från en fotledsskada.

Paris Saint-Germain

Neymar fortsätter behandling i Brasilien

PSG sade att Neymar skulle fortsätta att behandlas i Brasilien i ytterligare en vecka. ”Hans återgång till träning förväntas fortfarande ske om cirka tre veckor”, sade klubben. Pochettino sade i en presskonferens: ”Vi har levt med viruset i två år nu och jag tror att vi alla vet att vi måste undvika det.

Messi får hjälp av det medicinska teamet

”Men det är ett virus som vi har levt med under lång tid och det finns fortfarande mycket som vi inte vet om hur det fungerar. ”Leo Messi har haft regelbunden kontakt med vårt medicinska team och när han har ett negativt test kommer han att resa till Frankrike, mer än så vet vi inte.”

PSG spelar ligamatch nästa söndag

PSG spelar sin första Ligue 1-match 2022 mot Lyon nästa söndag, men med den tidigare Barcelona-kaptenen Messi för närvarande i Argentina verkar han vara en betydande tveksam inför den matchen. ”Jag vet inte om han kommer att vara med mot Lyon”, säger Pochettino. ”Tills Leo Messi får ett negativt test i Argentina kommer han inte att kunna resa till Frankrike.

”Allt beror på testet när det gäller när han kan resa. När han gör det kommer vi att bedöma när han är redo att spela.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *