Manchester United 1-0 West Ham: Matchrapport

Viktiga punkter när Ralf Rangnick’s män snäpper en sista seger på Old Trafford I ett möte som var utpekat som ett avgörande möte i årets Champions League-jakt lyckades Manchester United ta maximala poäng tack vare en sista vinst på lördagseftermiddagen. Marcus Rashford satte segern i den 93:e minuten på Old Trafford, och de tidigare Premier League-mästarna tog därmed ett kliv förbi West Ham tack vare 1-0-segern och hittade åtminstone kortvarigt en väg tillbaka till topp fyra.

Mer engelsk fotboll

Även om United än en gång kan ha haft svårt att hitta högsta växeln med mycket stabilitet i vad som var en i stort sett händelselös tillställning på Old Trafford, råder det ingen tvekan om att de kommer att gå in i vinteruppehållet på en riktig våg. I vad som lätt kan visa sig vara en av deras mest avgörande segrar för säsongen har vi tagit en titt på de viktigaste samtalsämnena efter lördagens match.

United skjuter sig tillbaka till topp fyra

Efter att ha plockat upp ett perfekt momentum borta mot Brentford tidigare i veckan skulle Manchester United helt enkelt ha varit desperata att undvika ännu en Old Trafford-strul när de återvände hem på lördagseftermiddagen. Men även om det verkade nästan säkert att de tidigare Premier League-mästarna skulle gå mot ännu ett frustrerande resultat här, fanns det tid för Marcus Rashford att skicka det utsålda hemmasupportet på överfart.

Manchester United Fotboll

Även om den engelske landslagsmannen kanske har fått utstå en del offentliga svårigheter hittills den här säsongen, dök Rashford upp vid backstången i den 93:e minuten när han sköt sitt lag i pole position för att knipa ännu en topp fyra-placering. Även om United än en gång kan ha haft svårt att hitta högsta växeln på hemmaplan, visade de mycket av sin berömda beslutsamhet och var förmodligen en värdig vinnare på lördagen.

Med Cristiano Ronaldo i spetsen trots att han drabbades av en nackskada tidigare i veckan fanns det tecken på att United börjar hitta sina fötter under Ralf Rangnick.

Moyes’ transfertjafsande kostar Hammers

David Moyes gjorde en defensiv skräckuppvisning hemma mot nedflyttningsmotståndarna Leeds förra helgen när de led ett 3-2 nederlag och gjorde det tydligt att han krävde en omedelbar reaktion från sitt West Ham-lag på lördagseftermiddagen.

Moyes återvänder till Old Trafford utan att ha vunnit en enda seger mot sina forna arbetsgivare och hans väntan fortsätter bara när hans lag visade upp en i stort sett tandlös uppvisning mot sina rivaler i topp fyra. Trots att både Kurt Zouma och Tomas Soucek välkomnades tillbaka här, skulle många Hammers-fans ha fått skrapa på huvudet över inte bara Moyes taktik på lördagen, utan hela hans plan under hela januaris transferfönster.

West Ham united

Michail Antonio ser ut som en skugga av den spelare som inledde 2021/22 års kampanj med att njuta av en fantastisk purpurfärg, och det har inte varit någon hemlighet i nästan två år nu att West Ham skriker efter ett nytt anfallsalternativ innan fönstret stängs om några dagar nu.

Eftersom man missade en första topp fyra-placering förra säsongen men bara två poäng, hade många runt London Stadium öronmärkt den här månadens fönster som det viktigaste under Moyes’ mandatperiod.

Men West Ham, som nu befinner sig i en riktig uppförsbacke om de ska kunna göra anspråk på en plats i Champions League, har ännu inte lagt till en enda ny spelare till sin trupp och frågor kommer att ställas om exakt vad rekryteringschefen Rob Newman har gjort under de senaste månaderna.

En framgångsrik vecka för Rangnick

När han hämtades till Old Trafford för att ersätta Ole Gunnar Solskjær i november efter Manchester Uniteds 4-1-trumf mot Watford kan man säga att de röda har haft svårt att omedelbart hitta sina fötter under Ralf Rangnick.

Den mycket omtalade tyska tränaren, som kom in på en tillfällig basis fram till slutet av säsongen, har haft vad som kan bli en avgörande vecka. Efter att ha besegrat Brentford tidigare i veckan tack vare en 3-0-seger, ger lördagens seger mot deras Champions League-rivaler dem en rejäl boost när de går in i ett kort vinteruppehåll.

Rangnick, som hittade tillbaka till topp fyra på bekostnad av Hammers, har fortfarande bara lidit av ett enda nederlag i alla format från någon av sina 13 första matcher på Old Trafford.

Även om den tidigare RB Leipzig-bossen kanske vet att han inte har fått sin nya trupp att fungera på alla cylindrar, bör han ta med sig många positiva saker från deras prestationer under den senaste veckan.

Matchrapport:

Manchester United: De Gea, Dalot, Maguire, Varane, Telles, McTominay, Fred, Greenwood, Fernandes, Elanga, Ronaldo

Ersättare: Cavani, Martial, Rashford

West Ham: Areola, Coufal, Dawson, Zouma, Cresswell, Rice, Soucek, Lanzini, Fornals, Bowen, Antonio

Ersättare: Fredricks

Mål: Rashford 93′

Gula kort: Manchester United: Maguire – West Ham: Manchester United: Manchester United – West Ham: Manchester United: Manchester United: Manchester United Rice

Röda kort: RÖTT KORT: N/A

Domare: John Moss

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *